Varmen fortsætter: DMI melder om minimum fire dage med 20 grader

09/05/2023 23:07

Henrik R

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tidligere i dag blev der målt over 21 grader, og dermed den hidtil varmeste dag i år. Det er ikke usandsynligt, at dette bliver stukket en af de kommende dage, da DMI forventer flere dage med omkring de 20 graders varme.

Mest læste i dag

DMI varsler om sol og varme i de kommende dage, hvor vi kan forvente mindst fire dage med temperaturer omkring 20 grader. Højtryk over Baltikum bringer lun og tør luft ind over Danmark, og selvom der kan forekomme enkelte byger, ser udsigten overvejende positiv ud.

På torsdag vil der være skyet vejr med stedvis regn i de vest- og sydvestlige egne, mens resten af landet får tørt vejr med nogen sol. Bornholm kan se frem til solrigt vejr senere på dagen. Temperaturen vil ligge mellem 15 og 20 grader, dog køligere ved kyster med pålandsvind og i Vestjylland.

Fredag lover tørt vejr med sol, selvom Jylland starter dagen mere skyet. Temperaturerne vil igen ligge mellem 15 og 20 grader, men kystområder med pålandsvind kan opleve lavere temperaturer.

Lørdag fortsætter det tørre vejr med nogen eller en del sol, men stedvis kan det blive mere skyet. Temperaturen vil variere mellem 15 og 20 grader, dog køligere ved kyster med pålandsvind.

Søndag byder på sol, men der kan komme enkelte byger i løbet af dagen. Temperaturen vil ligge mellem 13 og 18 grader, og lokalt kan der nås op til 20 grader. Østvendte kyster vil dog opleve lavere temperaturer.

Mandag bliver mere ustadig med skyer, byger og muligvis regn fra sydøst senere på dagen. Temperaturen vil ligge mellem 15 og 20 grader, men igen køligere ved kyster med pålandsvind.

DMI forventer, at vejret vil blive mere ustadigt tirsdag og onsdag med lidt lavere temperaturer. Selvom udsigten er ret sikker frem til mandag, er der stadig usikkerhed omkring nedbørsmængder og timing i dagene derefter.

Så nyd de kommende dages sol og varme, men husk at holde øje med opdateringer omkring vejret, da situationen kan ændre sig i starten af næste uge.