Varmen tager livet af mange ældre: 250 flere døde denne sommer

Foto: Henning Bagger/Scanpix

Sommerens hedebølge har medvirket til, at flere end forventet er døde denne sommer.

Mens nogle ikke kan få nok af de høje varmegrader, der indbyder til strandture og kølige driks i skyggen, så har sommerens hedebølge fået fatale konsekvenser for andre.

For ifølge Statens Serum Institut (SSI, red.) så viser nye tal nu en overdødelighed i Danmark på grund af hedebølgen. Det gælder især blandt ældre. Det oplyser man i en pressemeddelelse.

Statens Serum Institut overvåger hver uge året rundt antallet af dødsfald i Danmark, og instituttets overvågningssystem viser nu, at der i de seneste uger - særligt uge 30 og 31 - har været en øget dødelighed relateret til de høje temperaturer.

Læs også

Voldsomt vejrskifte på vej: Her kommer der vild storm

Den øgede dødelighed ses særligt blandt ældre personer (+65 år), der har sværere ved at holde til varmen.

Dødelighedstallene er holdt op imod det forventede niveau for årstiden, og på baggrund af yderligere analyser med brug af temperaturdata anslår SSI, at varmen indtil videre har været medvirkende til 250 flere døde end forventet henover sommeren.

Der kan dog være usikkerhed om tallene på grund af forsinkelse i dødelighedsregistreringen. Derfor er der foretaget en justering for forsinkelsen.

Læs også

Mand med smitsom sygdom landet i Københavns Lufthavn: Flere kan være smittet

Der er dog også tegn på øget dødelighed blandt ældre i andre nordeuropæiske lande som Sverige og Norge.

- Vores analyser viser, hvordan de seneste ugers kraftige hedebølge i Nordeuropa har haft en markant effekt på befolkningens helbred. Især ældre, spædbørn og svækkede, kronisk syge personer er udsatte i varmen. Derfor er det også vigtigt, at man tager de nødvendige forholdsregler. Man skal blandt andet sørge for at indtage rigelig væske og ekstra salt, og søge ophold i skyggen, når varmen og solen er værst, siger afdelingslæge Lasse Vestergaard fra SSI.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip