Venstre: 500 kontanthjælpsmodtagere skal tvinges til at rengøre København

Foto: Polfoto

Ledige på kontanthjælp skal svinge kost og spand, hvis det står til Venstre, der mener at arbejdsløse skal rengøre hovedstaden for deres kontanthjælp.

Ledige på kontanthjælp skal ikke spilde tiden på unødige jobsøgningskurser, men i stedet rydde gaderne i København for pizzabakker, cigaretskodder og anden efterladt affald.

Det mener Venstre-politikerne i hovedstaden, der vil sætte 500 ledige til at varetage et såkaldt nyttejob, hvor ledige skal arbejde for deres ydelse, skriver Berlingske

I slutningen af marts måned skal Borgerrepræsentationen i København dele ud af ubrugte midler, og her foreslår Venstre, at byen skal funkle ved at sætte de ledige i gang.

Læs også

Kommune faldt pladask for falsk mail: Stoppede udbetaling til syg kvinde

- Vi foreslår at sætte 500 af de 16.000 ledige københavnere på kontanthjælp ind i en nytteaktiveringsindsats, som skal starte hurtigst muligt og køre henover sommerhalvåret. Formålet er, at holde stederne med mest skrald, Indre By og Islands Brygge, rene og pæne, siger Venstres Cecilia Lonning-Skovgaard til Berlingske.

Det er dog ikke meningen, at de ledige skal tage brødet ud af munden på kommunens nuværende medarbejdere, der holder byen ren. Ordningen er nemlig kun tiltænkt sommerferieperioden, hvor flere borgere brugere byens udendørsarealer og dermed sviner mere. 

Læs også

Forfatter: Når medarbejderen går ned med stress, så fyr chefen!

- Vi har en arbejdsressource stående, som vi med loven i hånden kan bruge. Vi synes, at det er et sundt princip, at man yder sit for den kontanthjælp, man får af samfundet, og derfor synes vi, at det er helt oplagt at slå to fluer med ét smæk, siger Cecilia Lonning-Skovgaard. 

På Københavns Rådhus er de Konservative og Radikale  positivt stemt for forslaget, imens Socialdemokraterne i stedet vil bruge de resterende penge på at vedligeholde kommunens skoler. 

En 18-årig dreng smuttede lige hurtigt nok, da han flyttede hjemmefra. Derfor fik også en venlig reminder, da hans mor sendte ham en mystisk papkasse. Da han åbnede den, gik et lys pludselig op for ham

 

Dagens Gossip