Videnskaben slår fast: Mænd bør af helbredsårsager få udløsning mindst 21 gange om måneden

Foto: Shutterstock

En videnskabelig undersøgelse har én gang for alle understreget, at ikke alle sunde vaner er kedelige.

De fleste voksne mennesker er udmærket godt klar over, at det er sundest for ens krop og helbred at motionere regelmæssigt og spise sundt, men alligevel er det langt fra alle, der gør det. 

Årsagen er formentlig, at det er kedeligt, hårdt og besværligt, men det er heldigvis ikke alle sunde vaner, der er kedelige, hårde og besværlige.

Læs også

Medie erfarer: 2 milliarder kroner afsat til disse danskere

En videnskabelig undersøgelse har således slået fast, at én bestemt 'vane', som godt nok måske kan være hård og besværlig, men i hvert fald ikke er kedelig, faktisk er ekstrem vigtig for mænds helbred. 

Her taler vi naturligvis om sex eller i hvert fald udløsning. 

Ifølge en undersøgelse, som er udgivet i European Urology, er det nemlig vigtigt for mænds helbred og sundhed, at de når op på et minimum af udløsninger pr måned - om det så er med en partners hjælp er mindre vigtigt. 

Studiet blev udført af forskere fra Harvard University, som undersøgte 31.925 forskellige mænd, der regelmæssigt udfyldte tre spørgeskemaer om ejakulation i perioden 1992 til 2010, og konklusionen er klar. 

Mænd skal have udløsning mindst 21 gange pr måned, hvis de vil mindske risikoen for prostatakræft markant. 

Det vil sige, at du skal i gang med at hive i banditten, hvis du ikke får udløsning mere end hver anden dag. 

Hvis du kan opretholde det forholdsvis høje niveau, vil din risiko for at få prostatakræft nemlig falde med hele 33 procent. 

"Vi fandt ud af, at men, der rapporterer om højere i modsætning til lavere ejakulations-hyppighed i deres voksne liv, havde mindre risiko for at blive diagnosticeret med prostatakræft," står der således i undersøgelsens konklusion. 

"Disse opdagelser giver yderligere bevis på en gavnlig effekt af jævnligere ejakulation gennem voksenlivet [...] - især for dem med i forvejen lav risiko for sygdommen," står der desuden i undersøgelsen.

Læs også

Genghis Khan opfandt 'fem-sekunders-reglen' for 800 år siden: Videnskaben bakker op

 

 

 

 

 

Dagens Gossip