Vil give 1,2 milliarder tilbage til danskerne

Foto: Shutterstock.com

Ifølge skatteministeren, så bør danskerne få penge tilbage fra energiselskaberne som følge af de høje elpriser.

Energipriserne har i de seneste år været høje, hvilket diverse energiselskaber nu skal betale tilbage for.

Danske energiselskaber skal aflevere 1,2 milliarder kroner af deres ekstraordinært store indtjening som følge af de høje energipriser tilbage til statskassen, mener skatteminister Jeppe Bruus (S).

Læs også

Kvinde sendte udfordrende godnatbilleder til sin mand, men hun overså en lille ting

- Samlet set vil der i 2023 være et provenu på 1,2 milliarder kroner. De penge vil vi føre tilbage til forbrugerne i forbindelse med de forestående forhandlinger om inflationshjælp, siger han til Finans ifølge Ekstra Bladet.

Jeppe Bruus siger også, at man til at starte med forventede et tocifret milliardbeløb, så virkeligheden er altså en noget anden.

Skatteministeriet anslår, at de fossile energiselskaber kommer til at sende 800 millioner kroner til statskassen.

Den manøvre kaldes et solidaritetsbidrag og rammer specifikt selskaber med aktiviteter inden for råolie, naturgas, kul og raffinaderier - såkaldt “sort energi”.

Elproducenterne skal på samme tid sende 400 millioner kroner tilbage til forbrugerne via et indtægtsloft, der indføres på strøm fra primært vedvarende energikilder.

Cheføkonom i den borgerlig-liberale tænketank Center For Politiske Studier (CEPOS), Mads Lundby Hansen, mener dog ikke, det er den rigtige vej at gå. Han kalder det for dårlig politik.

- Det er dårlig politik, når energivirksomheder pludselig pålægges en ekstra skat. Investorer vil forvente, at en tilsvarende “ekspropriation” kan ske igen i fremtiden, siger han.

Læs også

Melder ud: Slut med Dannebrog

.

Dagens Gossip