Vild regel trådt i kraft: Fravær i skolen = Fratagelse af børnepenge

Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

En ny regel er trådt i kraft, men det er de færreste forældre, der faktisk er bekendte med den. Hvis ens barn får mere end 15 % fravær i skolen, så betyder det, at man ikke får udbetalt sin børne- og ungeydelse.

Den 1. august trådte en ny regel i kraft inden for skoleområdet, som kan få stor betydning for børnefamilier. Fraværet i skolen går nemlig direkte ind og får indflydelse på den såkaldte børne- og ungeydelse, der nok kendes bedste som børnepenge.

Den nye regel betyder, at børn ikke må have mere end 15 % ulovligt fravær fra skolen. Hvis det er tilfældet, så er der stor sandsynlighed for, at familien får frataget deres børne- og ungeydelse.

Når et barn overstiger de 15 % i fravær, så skal skole underrette kommunens socialforvaltning, og de skal herefter træffe en afgørelse om, hvorvidt familien skal have trukket deres ydelse eller ej.

Læs også

Indlagt efter hårfarvning: 24-årig kvindes ansigt svulmede helt op

Opgørelsen sker på kvartal-basis, og allerede i det første kvartal, skal der ikke mange fraværsdage til, at en familien kan miste deres ydelse. For at være helt præcis, så vil blot syv fraværsdage i det første kvartal betyde, at man komme over grænsen, og så kan man vinke farvel til børneydelsen.

Det er langt fra alle, der er klar over de nye regler, og det kan især få konsekvenser for de familier, hvor de har valgt at tage et par ekstra deres ferie, eller sågar holder deres ferie senere på året, for at ramme væk fra de travle højsæsoner.

Ministeriet lovede at oplyse om det. Det gjorde de ikke

De nye regler vækker kritik hos Børn og Unge-rådmand Thomas Medom fra SF. Det er dog ikke konsekvenserne ved reglerne, som han ikke synes om, men det faktum, at ministeriet langt fra har holdt hvad de lovede.

Ifølge ham ville ministeriet nemlig lave en stor oplysningskampagne, så forældrene kunne blive velinformerede om disse nye regler, men det er ikke sket. Derfor er der mange forældre, der slet ikke er klar over, at deres børns fravær kan betyde, at de ikke får den ydelse, som de regner med.

Læs også

Hund slikkede på sin ejer: Nu har hun mistet både arme og ben

“Det er også en del af min kritik (At der ikke har været information om disse regler. red).. Ministeriet lovede en stor oplysningskampagne målrettet forældrene, men det har de ikke lavet. Kommunerne har opfordret til at udskyde lovgivningen et år, fordi der er så mange usikkerheder, men den nye minister har bare bekræftet, at reglerne gælder, at der ikke foreligger en fraværsbekendtgørelse, og at hun i øvrigt ikke har fortalt forældrene om det,” fortæller Thomas Medom til Lokalavisen Aarhus.

Thomas Medom var allerede ude at advare på de sociale medier i går, hvor han blandt andet skriver, at 20.000 familier forventes at blive ramt af det nye regelsæt.

Ifølge Thomas Medom ville de gerne have udsat den nye regel til næste år, så familierne havde mulighed for at blive informerede, men fra ministeriets side valgte man altså at fastholde, at de nye regler skulle være gældende pr. 1. august.

Læs også

I dag starter politiet en målrettet indsats: Se hvilke bilister de er ude efter

 

 

Dagens Gossip