Vildt! Kina vil bygge kopi af dansk by

Foto: Google Maps

Snart kan du opleve en af Danmarks største byer, hvis du besøger Kina.

I 2011 åbnede Randers en kopi af Elvis Presleys berømte hjem Graceland, men nu står Randers selv for at blive kopieret.

Randers kan nemlig være på vej til Kina. I hvert fald er et kinesisk selskab ved at undersøge muligheden for at bygge en kopi af Randers midtby et sted i Kina. Det skriver Randers Amtsavis.

Det er det kinesisk firma, ‘Andersen Paradise’, der har forelsket sig i den østjyske by og nu ønsker at opføre en kopi af hele Randers midtby. En kopi i naturlig størrelse, så bygningerne kan bruges til boliger, butikker og erhverv.

Læs også

Populær radiovært fyret: Opsagt med øjeblikkelig virkning

Og interessen går også den anden vej. Hos Randers Kommune er man nemlig på vej til at underskrive en samarbejdsaftale med kineserne.

- Det er meget spændende, siger Dennis Jensen, der er erhvervs- og udviklingschef i Randers Kommune til Randers Amtsavis og understeger, at det særligt er Randers’ gamle huse, som kineserne er faldet for.

- Kineserne kan godt lide vores middelalderby, med snævre gader og bindingsværkshuse. Vi er så heldige at have en midtby med meget gamle huse. I mange andre byer har der jo været store brande, der har ødelagt mange bygninger, siger Dennis Jensen til avisen.

Læs også

Minister: Nu bliver det lettere at få lov at skyde ulve

‘Andersen Paradise’ har tidligere i år åbnet ‘Shanghai Andersen Paradise’- verdens første forlystelsespark dedikeret til H. C. Andersen. Et etablissement beliggende i den kinesiske millionby Shanghai og som har kostet en halv milliard kroner at opføre. Et projekt som blandet andet er blevet til med inspiration og støtte fra Odense Kommune.

Nu er planen altså at udvide med endnu en dansk-inspireret park - denne gang Randers Town, som enndu ikke er besluttet, hvor skal ligge i det store land. Indtil videre undersøger man muligheder i provinserne Anhui, Jiangsu og Shangdong.

Når samarbejdsaftalen er underskrevet, bliver næste skridt at tage imod en delegation af kinesere, der skal gennem-fotografere byens gamle bygninger og måle op, så man kan lave så tro en kopi så muligt.

Læs også

Tiltalte brødre amok i retten: Spyttede og tissede på gulvet efter at have truet vidne

Hos Randers Kommune tror man på, at det særprægede samarbejde kan blive en gylden mulighed for at brande byen. Randers Town vil nemlig indeholde Randers Center - et formidlingscenter, hvor både byens historie samt jysk og dansk historie er i fokus.

- Jeg håber da også på, at centret vil blive en platform, hvor virksomheder fra Randers kan have showroom, siger Dennis Jensen, der håber, at centret ligeledes kan blive omdrejningspunkt for flere turister fra Kina til Danmarks sjette største by, Randers.

Pension - Bliv klogere på ældrecheck og pensionstillæg med vores guide om pension og folkepension.

 

Dagens Gossip