Vildtfuglefoder tilbagekaldes: Solgt i 'Maxi Zoo'-butikker over hele landet

Foto: Maxi Zoo

Fødevarestyrelsen har delt en atypisk tilbagekaldelse.

Det sker desværre forholdsvis ofte, at diverse produkter tilbagekaldes. 

Det er oftest madvarer, der tilbagekaldes, fordi der er fejl på etiketten eller mug, bakterier eller lignende i produktet. 

Læs også

Elle gav sin fyr et 'blæs': Pludselig fik han en rigtig ulækker overraskelse

Derudover tilbagekaldes møbler, værktøj og lignende også af og til, fordi der er fejl, der kan medføre fare, men det sker også af og til, at dyrefoder tilbagekaldes, og det er faktisk netop tilfældet i en ny tilbagekaldelse, som Fødevarestyrelsen har delt. 

Den er dog lidt atypisk på mere end én måde. 

Udover, at det er fødevarer til dyr, der tilbagekaldes, så er det nemlig også atypisk, hvorfor det tilbagekaldes, da fødevarerne slet ikke er farlige for dyr. 

De tilbagekaldes af en helt anden grund. 

Vildt fuglefoder kan få konsekvenser for mennesker

Det er virksomheden Maxi Zoo Danmark A/S, der tilbagekalder produktet 'MultiFit Vildtfuglefoder', fordi det indeholder et for højt indhold af frø fra planten bynkeambriose. 

Det er i sig selv ikke farligt - i hvert fald ikke for fuglene. 

Problemer er dog, at disse frø er allergifremkaldende for mennesker, og frygten er derfor, at det ualmindeligt store indhold kan få konsekvenser for allergikere. 

"[...] når frøene findes i vildtfuglefoder, som anvendes udendørs, kan de spire, og pollen fra planten kan give allergiske reaktioner hos mennesker," lyder bekymringen således fra Fødevarestyrelsen

Helt konkret er der tale om den udgave af produktet, der har et nettoindhold på 2,5 kg og følgende 'bedst før'-dato: 30.06.2024.

Produktet har desuden batchnummeret: L332022.

Dette produkt tilbagekaldes / Foto: Fødevarestyrelsen

Produktet er solgt i 'Maxi Zoo'-butikker over hele landet, og Fødevarestyrelsen anbefaler forbrugere til at levere produktet tilbage til forhandlere eller kassere det, hvis man har købt det.

Læs også

Familie køber lille hvid skål for 20 kroner: 6 år senere troede de ikke den besked de fik

 

 

 

Dagens Gossip