Voldsomt vejrskifte på vej: Her kommer der vild storm

Foto: Bax Lindhardt/Scanpix

Fredag skal man holde på hat og briller, hvis man bor i det vestjyske. Her forventes der nemlig vindstød op til stormstyrke.

Fra 35 grader og sol til vindstød op til stormstyrke - så kender vi den danske sommer igen.

Efter at have boltret os i solskinsdage og vanvittige varmegrader, har den klassiske danske sommer med både sol, blæst og regn nu meldt sin ankomst.

For mens vi onsdag kunne nyde 35 grader flere steder i landet, bliver i dag torsdag noget mere afdæmpet. Det oplyser DMI.

Læs også

Kvinde fra Falster fik sit livs chok: Uventet gæst lå på hendes køkkengulv

Dagen starter med både tørvejr med nogen eller en del sol, men i løbet af eftermiddagen kan der komme regn- og tordenbyger i den sydvestlige del af landet. Temperaturerne vil ligge mellem 23 og 28 grader, mens vi i nat får regn mange steder i landet.

I morgen vil flere danskere til gengæld blive blæst på weekend, da DMI har udsendt et varsel om voldsomt vejr fredag fra klokken 6.00-18.00. 

Varslet gælder hele den jyske vestkyst samt området omkring Frederikshavn, og her forventer meteorologerne kuling med 14-20 m/s fra vest og vindstød af stormstyrke, 25-28 m/s.

Læs også

Mand med smitsom sygdom landet i Københavns Lufthavn: Flere kan være smittet

- Vindstød af stormstyrke medfører at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik, lyder det i varslet.

I resten af landet bliver vejret mere roligt med lidt eller nogen sol og enkelte byger. Temperaturerne vil ligge mellem 17 og 22 grader. 

Resten af weekenden vil byde på en blandet landhandel med både sol og spredte byger lørdag, der kan bliver flankeret af torden. Temperaturmæssigt bliver det kun mellem 16 og 20 grader og køligst i Vestjylland.

Læs også

Populær tv-vært sætter stinkende dyr lejlighed til salg: Se billederne her

Søndag bliver mest skyet med regn flere steder, men i løbet af eftermiddagen nogen opklaring. Vi skal dog ikke forvente mere end 15-20 grader og om natten ned mellem 8 og 15 grader.

Starten af næste uge byder på pænere vejr og op mod 25 grader flere steder i landet.

 

Dagens Gossip