Wow: Yderst sjældent fænomen kan opleves i Danmark

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Et yderst sjældent fænomen kan i disse dage opleveles i Danmark.

Hvis du godt kunne tænke dig at overvære et sjældent fænomen, så behøver du i disse dage ikke forlade Danmarks grænser.

I øjeblikket er det nemlig muligt at opleve et yderst sjældent fænomen på dansk grund, hvis man blot sætter gps’en til Nordjylland.

Læs også

Vinduespudser kom til at spilde vand: Så slap fanden løs

I Limfjorden kan man nemlig få sig en noget usædvanlig oplevelse i disse dage.

Det er miljøstyrelsen der på deres hjemmeside fortæller, at der mange steder i Limfjorden er konstatereret rødligt vand. Det rødlige vand skyldes, at der er en slags alge i vandet, som hedder Noctiluca Scintillans. Når den samles i større mængder, vil vandet begynde at se rødt ud, mens algen også kan frembringe det særlige fænomen morild.

Bliver selvlysende i vandet

Morild betyder, at områder i vandet hvor algen er kraftigt til stede, vil være selvlysende om natten, når vandet er i bevægelse. Det vil med andre ord betyde, at hvis du hopper i vandet, når mørket er brudt frem, så vil vandet omkring dig blive selvlysende.

Ifølge indehaver af Jyllandsakvariet i Thyborøn, Michael Madsen, så er det en helt særlig oplevelse, man aldrig kommer til at glemme.

“Det er noget, man aldrig glemmer. Det er fuldstændigt vildt at opleve, hvordan alt lyser blåt omkring en, når man ligger der og plasker rundt,” fortæller han til DR.

Det er yderst sjældent, at man kan opleve det særlige fænomen i Danmark.

Læs også

Videnskabsmand advarer mod kæmpe asteroide, der kan efterlade kilometer stort krater

 

 

 

Dagens Gossip