Dronning Mary påkørt: Nu er der nyt

Nicolai H

2 uger siden

|

08/07/2024
Kendte
Foto: Shutterstock
Nu er der kommet en udtalelse.

Dagens topnyheder

Det var ikke just den velkomst, dronning Mary havde forventet, da hun i sidste uge ankom til Grønlands hovedstad, Nuuk, sammen med kongen og deres to yngste børn.

I en tæt menneskemængde blev dronningen uventet påkørt af en scooter ført af en ældre herre, hvilket forårsagede et øjebliks kaos.

Senere blev hendes majestæt også set haltende væk fra scenen.

En fejlagtig håndsrækning

Nu har "gerningsmanden" givet sin forklaring.

Angutinnguaq Leibhardt, den grønlandsk taxachauffør der førte scooteren, har givet sin forklaring til KNR.

Den ældre mand, som var meget begejstret for at møde dronningen, ville hilse på hende og fortælle, at de deler fødselsdag.

I forsøget på at række hånden frem ramte han ved et uheld scooterens speeder, hvilket resulterede i, at scooteren accelererede og ramte dronning Mary.

"Jeg fulgte Mary et stykke tid, før jeg stod ved hendes side for at fortælle hende, at vi har samme fødselsdag. Jeg gav hende hånden og sagde, at vi er født samme dag, og ligesom hun skulle til at sige noget til mig, blev hun påkørt," fortæller Leibhardt.

Videooptagelser viser, hvordan dronning Mary mister balancen og vakler, da scooteren rammer hende. En PET-vagt reagerede hurtigt og bad scooteren om at trække sig tilbage.

Den ældre herre, der førte scooteren, udbrød forvirret, "Jeg ved ikke, hvad der sker".

Formanden for Naalakkersuisut, Muté B. Egede, var hurtig til at gribe ind og støttede dronning Mary, der heldigvis ikke kom til skade. Angutinnguaq Leibhardt bemærkede dog, at hændelsen tydeligt påvirkede dronningen, hvorefter han kunne mærke tårerne presse på.

Politiets efterforskning

Grønlands Politi bekræfter, at de er bekendt med mandens identitet og beskriver episoden som et uheld. PET er også involveret i efterforskningen for at sikre, at der ikke var nogen ondsindet intention bag hændelsen.

"Vi er ved at undersøge, hvad der er sket, og også PET er inde over," lyder det fra Grønlands Politi.

Efter det dramatiske besøg i Grønland er kongeparret nu vel tilbage i Danmark. De næste planer inkluderer deltagelse i en byfest i Gråsten, hvor de vil blive budt velkommen af byens borgere, inden de tager ophold på Gråsten Slot.