Medie: Kim Jong-un er død

Foto: Kim Jong-un / Brendan Smialowski/AFP/Ritzau Scanpix

Det rygtes i dag at den nordkoreanske leder Kim Jung-un er død.

Rygterne svirrer om, at Nord Koreas leder/dictator Kim Jong-un er død, eller er på sit dødsleje uden håb for forbedring

Det skriver TMZ

Rygtes fra pålidelig kilde

Der har været forlydender som, at Kina har sent et team af læger til Nord Korea, for at undersøge og rådgive om lederens tilstand. Nyhederne kommer fra nyhedskanal fra Hong Kongs vice direktør, som er niece til den kinesiske udenrigsminister. Det har dog ikke været muligt at få bekræftet hans død endnu.

Kvinden som lagde nyheden på en sociale medie-app der hedder Weibo, har næsten 15 millioner følgere. I opslaget skriver hun, at hun fra en meget solid kilde har hørt at Kim er død. Et japansk magasin skiver at han er i en ”grønsagsagtig tilstand” efter en hjerteoperation er gået galt.

Læs også

Disse fem ting fortryder du når du dør

Bladet citere en kinesisk læge, der har indblik i situationen. Han siger at Kim havde taget sig til brystet tidligt i april og var faldet om, mens han var på besøg i landet. Han havde brug for en operation men det var åbenbart ikke gjort hurtigt nok eller også lavede kirurgen fejl – nogle rapporterer at kirurgen havde rystende hænder.

Dukker ikke op i offentligheden

Der er en del rygter som svirrer omkring lederens situation, og han har ikke vist sig i offentligheden i flere uger nu. For omkring en uge siden rapporterede CNN at Kim var i stor fare efter en operation.

Præsident Trump har lagt låg på rygterne og afvist at udtale sig, men det ser ud til at Kims søster Kim Yo-jong måske er i gang med at forberede sig til at overtage rollen som leder. Der har været rapporter om, at hun for nyligt blev forfremmet til en rolle med stor indflydelse og magt.

Læs også

Kroppen advarer dig 1 måned før et hjerteanfald - disse skjulte tegn bør alle kende til

En anden pointe som peger i retning af at lederen ikke har det godt, er, at det lørdag er et stort militært jubilæum, hvor de fejrer oprettelsen af den koreanske folkelige hær i 1932. Normalt er det en begivenhed, der bliver talt en del om i medierne og der bliver hold en parade som Kim normalt vil dukke op til. Det er der dog ikke optræk til og det mener internationale rapporterer er et tegn på at lederen er døende.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip