Christian blev røvet i tyrkisk ferieparadis: Afpresset af dansktalende menneskesmuglere

Foto: Google Map/Politi

To dansktalende menneskesmuglere stod angiveligt bag et voldsomt røveri af en dansk forretningsmand i tyrkisk badeby.

Tirsdag aften trængte fire gerningsmænd ind i en luksuslejlighed i det tyrkiske ferieparadis Alanya, hvor de tilbageholdt en dansk kvinde og hendes to-årige datter med et jagtgevær. 

De fire gerningsmænd gennemrodede lejligheden for værdier foran den chokerede kvinde og hendes to-årige datter, inden de forlod lejligheden med pas, smykker, kontanter og ure. 

Men noget tyder på, at der ikke kun var tale om et simpelt og afstumpet hjemmerøveri i den tyrkiske ferieby, men at det derimod var en udløber af dansktalende menneskesmugleres forsøg på at afpresse den danske forretningsmand, der ejer den lejlighed, hvor røveriet fandt sted. 

Læs også: Dansker udsat for voldsomt røveri i tyrkisk ferieparadis

Dagens.dk har været i kontakt med ejeren af lejligheden, Christian Andersen, der fortæller en anden og langt mere alvorlig version af hændelserne. 

Ifølge hans forklaring, flyttede han til Alanya for en måneds tid siden for at administrere et ejendomsselskab, han har etableret i byen. Kort tid efter mødte han en dansktalende mand af tyrkisk oprindelse, K.K, der ifølge sin egen forklaring havde været involveret i bandeaktivitet i Danmark og var blevet udvist til Tyrkiet, hvor han nu forsøgte at skabe sig et nyt liv. 

For noget tid siden blev Christian Andersen kontaktet af K.K, der forhørte sig om muligheden for at leje nogle lejligheder til sine venner, der kom på besøg.

Det indvilgede den danske forretningsmand i, men lørdag dukkede K.K op på forretningsmandens kontor, og denne gang var han flankeret af en anden dansktalende mand af mellemøstlig oprindelse ved navn T.O samt to bredskuldrede syrere, der så militante ud. 

Og stemningen var ikke længere venlig. 

- K.K kom ind på mit kontor med T.O, der angiveligt var på ferie, og de havde to syrere med sig, der absolut ikke lignede Guds bedste børn. De forklarede mig, at de skulle bruge to lejligheder i et par uger, som skulle bruges til at huse illegale flygtninge, inden de skulle fragtes videre til Danmark, fortæller Christian Andersen til Dagens.dk. 

Han afslog 'tilbuddet', hvilket ikke faldt i god jord. 

- De blev sure og fornærmede over afslaget, og så hørte jeg ikke mere til dem, siger Christian Andersen. 

Men stilheden fra det dansktalende par varede ikke længe.

Da Christian kom hjem tirsdag aften, var det til en gennemrodet lejlighed, og en dybt chokeret veninde og hendes barn, der var blevet truet med et jagtgevær og tvunget til at overvære fire mænds søgen efter værdier i lejligheden. 

- Min kones veninde er i lejligheden med sin lille datter, da vi kommer hjem. Hun fortæller, at fire mænd har truet hende med et gevær, og at de har gennemrodet lejligheden og har stjålet pas, smykker, ure og kontanter, mens de har tvunget hende og datteren til at se på, fortæller Christian Andersen til Dagens.dk.

- Da jeg forlader lejligheden igen, kommer de fire mænd frem og vil have mig med ud i min bil, fordi de mener, vi skal snakke om noget.  De snakker om noget indbyrdes på arabisk, hvorefter jeg får stukket en pistol i brystet og en besked om, at jeg skal give dem alle mine penge. 

- Jeg har omkring 700 euro i kontanter, som jeg giver dem, men det er ikke nok, så de kræver at jeg kører med dem til en hæveautomat og tømmer min konto, fortæller Christian. 

Christian nægtede at følge med, men de fire mænd tog hans bilnøgler, og gav ham besked om, at de ville komme tilbage og indkræve pengene, inden de forlod lejlighedskomplekset i hans Jeep. 

Da de fire mænd var kørt væk, alarmerede Christian politiet i Alanya, der igangsatte en større menneskejagt i byen, og en times tid senere blev de fire anholdt, mens de sad i den stjålne bil. 

Da Dagens.dk taler med Christian to dage efter oplevelsen, er han chokeret, men fattet. 

- Det var en utrolig chokerende oplevelse. De to syrere havde døde øjne og var helt følelseskolde. Men når det er sagt, så er jeg dybt taknemmelig for politiets indsats hernede, der satte 50 politifolk af til at fange gerningsmændende.

Det er trods alt betryggende, at de var anholdt efter en time, siger Christian Andersen, der har talt episoden igennem med sit barn, der overværede røveriet og truslerne. 

- Børnene tager det pænt. Vi har talt episoden igennem flere gange, og forklaret, at de onde mænd nu er i fængsel, siger han. 

De to dansktalende mænd og de to syrere er nu fængslet i hovedbyen Antalya, hvor de er sigtet for kidnapning og røveri. 

Dagens.dk har forsøgt at få en kommentar til oplysningerne fra Nationalt Efterforskningscenter (NEC), der står for det internationale efterforskningssamarbejde,  men de har ikke ønsket at udtale sig om sagen. 

 

 

 

 

Dagens Gossip