Sådan genkender du en rigtig politimand

To gange på få dage er danskere blevet narret af personer, der udgiver sig for at være politiet. Ved at følge Rigspolitiets anvisninger, kan du forhåbentlig undgå at blive den næste, der går i de falske betjentes fælder, skriver Dagens.dk.

LÆS OGSÅ: Advarsel: Falske betjente banker på din dør

Først blev en 57-årig nordsjællandsk kvinde kørende i en Mercedes stoppet af to tilsyneladende civile betjente, som endte med at stjæle hendes bil, og i weekenden fik en sydsjællandsk kvinde besøg af falske uniformerede betjente, som under påskud af at lede efter en person, inspicerede hjemmet og forsvandt igen.       

Dagens.dk har spurgt Rigspolitiet, hvordan man kender forskel på "rigtig" og "forkert" politi. Og svaret er helt klart.

LÆS OGSÅ: Falske betjente på spil: Stjal kvindes Mercedes og pizzaer

- Man skal bede om, at betjentene identificerer sig. Og det gør de ved at vise deres personlige id-kort, som er et tofløjet firkantet kort, siger kommunikationsrådgiver ved Rigspolitiet, Carsten Andersen til Dagens.dk og tilføjer:

- Id-kortet er den eneste måde, man kan se, om det er rigtige betjente. Man kan ikke se det på politiets beklædning og udstyr, da der er stor forskel på dette, afhængig af hvilken opgave de er ude på.    

Da politiets id-kort ikke er et hverdagssyn for de fleste, vil Rigspolitiet i dag lægge et billede af et id-kort på deres hjemmeside politi.dk, oplyser Carsten Andersen. Id-kortet kan også ses nederst på siden. 

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Men hvis man står i en situation, hvor man stadig er i tvivl, efter at have set betjentens id-kort, er der også en anden måde at afgøre, om det er den ægte vare.

- Endelig kan man altid kontakte lokalpolitiet og høre om, de har sendt nogen ud, siger Carsten Andersen. 

SE BILLEDET AF ID-KORTET NEDENFOR: 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip