Velkonstrueret brutal krimi er ren pageturner

David Garmark er en flittig forfatter - Foto: Les Kaner

David Garmark er en produktiv herre. Det er kun få måneder mellem udgivelsen af sidste bind i Max Munk-trilogien til udgivelsen af Arvæv. Godt nok på to forskellige forlag, men stadig en vanvittig kadence.

Hvis du er til voldsomme krimier er Arvæv en bog, du ikke kan komme udenom.

Med den produktivitet kunne man fristes til at tro, at Garmarks bøger sprøjtes ud uden omtanke eller substans, men det er slet ikke tilfældet.

I stedet er Arvæv en vellykket krimi, der med sit fokus på det psykologiske spil mellem morder, offer og efterforsker får indrammet en fortælling, der er lige dele spændende og grusom.

Den tidligere TV-vært Alexandra Torn er flyttet på landet, hvor hun forsøger at falde til efter et voldsomt overfald. Hun hjemsøges stadig af de traumer, hun fik, da hun blev brutalt skamferet og uventet efterladt levende af seriemorderen 'Trojægeren'.

Trofæjægeren er dog ikke færdig med Alexandra, så da hun en aften finder en ringende mobiltelefon i sin postkasse, bliver hun trukket ind i en hensynsløs spiral af vanvid og vold.

Alexandras tidligere arbejdskollega findes myrdet. Det trækker de to efterforskere Mark Berg og Erika Sabatini ind i en otte år gammel sag. Selvom sagen er gammel, så er det den, der forbinder alle prikkerne, men at komme tæt på Trofæjægeren er også farligt. Seriemorderen er nemlig fuldstændig kynisk, og står klar til at gøre hvad som helst for at føre sine planer ud i livet.

Arvæv udkom i juni måned. Den kan købes i alle boghandlere.

Plottet og personskildringen i Arvæv sidder i skabet. Spændingen bygges sublimt op og kulminerer med en afslutning i topklasse. Man springer lidt rundt i synsvinklerne, men ikke mere end, at man som læser hele tiden synes at kunne følge med. De to efterforskere er interessante og særlig Mark Berg har en interessant skyggeside. Den store stjerne i bogen er dog Alexandra Torn, der er omdrejningspunktet for hele bogens setup.

Bogen kan købes i alle boghandlere, også på deres website.

Det er ikke en krimi for læsere med sarte nerver. Det er udpenslet vold, der er bold og smæk for skillingen, og ondskaben lyser ud af bogens seriemorder.

Arvæv er et friskt pust i genren, og det er faktisk rart, at historien afsluttes på én bog. Selvom man godt kunne ønske sig mere, så rundes bogen af på en måde, som giver lige præcis den forløsning, man som læser har brug for.

Læs også

David Garmark afslutter fremragende krimitrilogi: Fortjener langt mere opmærksomhed

 

 

Dagens Gossip