20.000 bier jagtede bil i to dage: Ejeren blev målløs, da han fandt ud af hvorfor

Foto: Roger

Husk lige at tjek dit bagagerum næste gang du starter bilen.

48 timer. Så længe måtte en stakkels bilejer finde sig i at blive jagtet af en horde på cirka 20.000 bier. Det skriver Metro.co.uk.

Den engelske bilist havde ingen idéer om, hvorfor de mange bier pludselig havde omsværmet hans sølvfarvede Mitsubishi Outlander, og derfor søgte han hjælp til at komme af med de mange ubudne medpassagerer.

Læs også

16-årige Josephina blev smidt ud af klassen på grund af sin påklædning: Sådan så hun ud

Hos Pembrokeshire Beekeepers (et biavler-firma) fandt de sammen frem til det højst overraskende svar på de mange biers tilstedeværelse.

Flokkens dronning og ubestridte leder havde nemlig ved en fejl forvildet sig ind i Mitsubishi’ens bagagerum, og uden at tøve havde hele kolonien fulgt efter deres bortførte overhoved i et nærmest rørende redningsforsøg.

"Vi tror, at dronningen må være blevet tiltrukket af noget i bilen - måske noget sødt - og på den måde have forvildet sig ind i bagagerummet."

Bisværmen på over 20.000 bier havde fulgt hende rundt og sad på bilens bagende. Derfor kom jeg med en papkasse, som jeg forsigtigt forsøgte at få viftet bierne over i, fortæller biavler Roger Burns, der placerede kassen på bilens tag og tålmodigt ventede på, at bierne skulle indtage den.

Foto: Roger

Det lykkes Roger og hele fem andre biavlere at lokke både bier og dronning ned i lokke-papkassen og væk fra bilen, men uheldigvis blæste et vindstød kassen væk fra bilen og derfor vendte dronning tilbage til sit skjul i Mitsubishi’en.

"Jeg fik omkring 15-20 bistik ud af min indsats, men da vinden tog kassen, fløj dronning tilbage i bagagerummet. Uheldigvis var jeg lige gået til frokost der, og den lettere skræmte bilejer valgte lidt uforklarligt at køre afsted med sin bil igen uden at vide, at dronningen var fløjet tilbage i bagagerummet," fortæller han.

Dagen efter hørte biavlerne, at den selv sammen sølvfarvede Mitsubishi atter var blevet set med en hel bisværm siddende på bagenden.

Det meldes dog, at det til sidst lykkes for den uheldige bilist af komme af med både dronningen og hendes trofaste undersåtter.

Læs også

Så stor var hans næse: Rekorden er ikke blevet slået i 300 år

 

Dagens Gossip