5 ting folk med selvtillid gør

Sol Stoffregen

402 uger siden

|

28/10/2016
Livsstil
Foto: Shutterstock.
Foto: Shutterstock.
Du kender helt sikkert et par stykker, der bobler af selvtillid. Nu har du chancen for at gøre dem kunsten efter.

Dagens topnyheder

Nogle mennesker lever livet med rundsave på albuerne og masser af tro på sig selv, mens andre sniger sig rundt og forsøger at behage alle. 

Førstnævnte gruppe, mentalt stærke mennesker, er kendetegnet ved, at de ikke giver afkald på deres magt, lyder det fra den amerikanske psykoterapeut og forfatter Amy Morin.

Men den disciplin er rigtig svær og kræver en del træning. Hvis du ikke har taget på din magt, har Amy Morin, der har skrevet bogen “13 Things Mentally Strong People Don’t Do”, et par tricks til, hvordan du vinden den tilbage.

Her er fem, du kan gøre for at få styr på din personlige magt og blive en person med selvtillid:

1. Lad være med at brokke dig. Hvis du svælger i dine problemer, glemmer du at finde en løsning på dem. Når du brokker og konstant beklager dig over situationen, viser du, at du ikke har magt over dit liv eller din indstilling.

2. Skil dig ud fra mængden. Hvis du hele tiden forsøger at passe ind alle steder (på arbejdet, i træningscentret og sammen med veninderne osv.) glemmer du at være dig selv. Tro på, at du er stærk nok til at skille dig ud og være anderledes end de andre, du omgås.

 3. Øv dig i at tilgive. Hvis du bærer langvarigt nag til nogen, der har gjort dig ondt, straffer du kun dig selv. At tilgive nogen er den bedste måde at tage din magt tilbage på. Du skal naturligvis ikke sige, at det personen gjorde var i orden, men du skal give slip på den smerte og vrede, der fylder og skygger for din magt.  

4. Kend dine værdier. Find ud af hvad du mener, ellers risikerer du at stå som en svag og tøvende passager i livet i stedet for at være en selvsikker chauffør, der navigerer på livets landeveje.

5. Undgå at gøre dig selv til offer. Selvom du har det hårdt, så lad være med at sige sætninger som: "Jeg havde intet andet valg end at sige ja”. På den måde gør du dig selv til offer for omstændighederne.