8 ting, du aldrig skal putte i opvaskemaskinen

Foto: Shutterstock.com

Det er ikke alt, der bør komme i opvaskemaskinen, selvom det er den 'lette' løsning.

Det er så nemt at proppe alle dine beskidte køkkenting i opvaskemaskinen, men det er ikke alle ting, der kan tåle opvaskemaskinens kærlige men hårde hånd eller som bliver rene. Så hvis du sikre at dit køkkenudstyr er intakt og rent, så er det en god ide at læse videre.

Håndvask er nødvendigt i mange tilfælde, skriver husmodersitet Goodhousekeeping, som nævner en række ting, som skal holdes væk fra opvaskemaskinen.

Læs også

Frys et æg før du kommer det på panden: Du falder bag over, når du ser hvorfor

1. Stort set alt køkkenudstyr i træ bliver ødelagt af en tur i opvaskemaskinen.

2. Din bedstemors gamle porcelæn kan heller ikke tåle opvaskemaskinen, især hvis det har guld kanter eller er håndmalet, for så forsvinder detaljerne langsomt.

3. Din hvidløgspresser bliver ikke ren, medmindre du selv giver den en tur. Hvidløg er en klistret omgang, der sætter sig fast i sprækker og huller.

4. Lad være med at putte flasker og syltetøjsglas med etiketter i opvaskemaskinen, for papiretikkerne ender med at samle sig i maskinens filter, og det kan have alvorlige konsekvenser for din opvaskemaskines levetid.

5. Alt køkkenudstyr i aluminium skal tages i hånden, hvis du vil undgå, at det bliver misfarvet.

6. Krystalglas og -skåle er også uegnet til opvaskemaskinen. Den høje vandtemperatur i maskinen kan gøre de smukke genstande hakkede og matte.

7. Køkkenudstyr med brændte madrester bliver ikke rent i opvaskemaskinen. Det kræver knofedt, tålmodighed og bagepulver at fjerne brændte madrester såsom ris, kartofler og sovs.

8. Dine skarpe kokkeknive må som udgangspunkt ikke få en tur i opvaskemaskinen, da de kan skære i selve opvaskemaskinen, men hvis din maskine har en særlig plads til knive, så er det i orden. Dog skal du vide, at knivene bliver sløve i opvaskemaskinen. 

Læs også

Kæmpe overraskelse kort efter VM-triumfen: Det skal Nikolaj Jacobsen nu

 

 

Dagens Gossip