Advarer danskerne om populære rejsemål lige før efterårsferien: Pas på

11/10/2022 14:35

Mathias Nielsen

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
I både New York og London har man i spildevandet opdaget polio, som er en alvorlig virus.

Mest læste i dag

Efterårsferien står så småt for døren, hvilket for mange danskere er lig med en tur til udlandet. Uge 42 er således en af de travle rejseuger på et kalenderår, og i år er da heller ikke nogen undtagelse.

Destinationer som London og New York er også populære rejsemål i efterårsferien, men skal du rejse hertil, så skal du være opmærksom på en særlig ting.

Man har i spildevandet begge steder nemlig opdaget polio, som er en virus, der blandt andet kan give lammelser i kroppen.

Polio har ellers været tæt på at blive udryddet, men den findes fortsat i nogle dele af verden - eksempelvis Afghanistan og Pakistan.

WHO anbefaler generelt rejsende at være fuldt vaccineret mod polio, hvis man rejser til et land, som oplever smitte. Derfor anbefaler man også kommende rejsende til London og New York at være fuldt vaccineret mod polio.

Hvis opholdet varer i mere end 4 uger, og seneste poliovaccination er givet for mere end ét år siden, anbefales en ekstra poliovaccination inden afrejse.

”Poliosituationen i verden lige nu understreger vigtigheden af, at vi sikrer en fortsat høj tilslutning til de danske børnevaccinationsprogram. Et særligt opmærksomhedspunkt er de børn der er tilrejst fra andre lande, og som skal tilpasses det danske program, så de bliver fuldt opdateret på alle vacciner, samt voksne som ikke er fuldt vaccinerede mod polio,” siger Peter Henrik Andersen, afdelingslæge og afsnitsleder, Infektionsepidemiologi og Forebyggelse, Statens Serum Institut.