Den evige debat er endelig løst: Skal man skylle tallerkener, før de sættes i opvaskemaskinen?

Nicolai Busekist

2 uger siden

|

06/07/2024
Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det har været en debat i mange år, men nu har en ekspert endelig givet et definitivt svar på, hvad der er det rette at gøre.

Dagens topnyheder

Skylle eller ikke skylle? Det er det store spørgsmål… i hvert fald i husstande med en opvaskemaskine. Og sådan har det været i rigtig mange år, da det er noget, der har været op til debat i lang tid.

Derfor er der også en god chance for, at det er noget, du har diskuteret meget med andre om. Men nu har en husholdningsekspert løst spørgsmålet med sin temmelig skarpe rådgivning.

ITV's This Morning havde besøg af Good Housekeeping's Katie Mortram, der har testet opvaskemaskiner i fem år. Hun talte med vært Cat Deeley om, hvordan man fylder opvaskemaskiner korrekt, og fortalte seerne, at de bestemt ikke skal skylle tallerkener, før de bliver placeret i maskinen.

"Dette er også en gammel debat. Skal vi skylle tallerkenerne, før vi sætter dem i opvaskemaskinen, eller skraber vi dem bare af og sætter dem direkte i?" spurgte Cat ifølge Express.

Katie svarede hurtigt og utvetydigt, hvorfor hun ikke er et sekund i tvivl om, hvad der er det rette valg i dette henseende.

"Det er det sidste. Du skal aldrig skylle. Skylning er grundlæggende spild af vand, tid og penge. Opvaskemaskiner er nu så avancerede, at de fjerner alle rester eller saucer i en enkelt cyklus. Så du spilder bare tid og kræfter," sagde hun.

Klippet er blevet set tusindvis af gange på det sociale medie TikTok, men mange er ikke enige med Katie i, at man ikke behøver at skylle sine tallerkener, inden de bliver placeret i opvaskemaskinen.

"Folk, der tydeligvis ikke spiser Weetabix! Du skal skylle de skåle, som bliver som beton, hvis de tørrer. Ingen opvaskemaskine jeg har haft, kan fjerne det ordentligt," skrev en bruger.

"Jeg putter bestemt ikke kødstykker og æg i min opvaskemaskine," lød det fra en anden.

Andre skrev, at din opvaskemaskine vil holde længere, hvis du vælger at skylle. Der er dog ikke noget, der er et bevis for.

"Skyl, hvis du vil have din opvaskemaskine til at holde mere end 5 år," hævdede en bruger.

"Ja, men så skal du rense din opvaskemaskine mere, da den er fuld af mad. Det forsvinder ikke bare," skrev en anden.

Katie gav også andre gode råd, når det kommer til opvask og brug af opvaskemaskinen. Hun sagde, at middagstallerkener kan stables tæt sammen, men at skåle skal have mere mellemrum, så vand kan komme til.

Katie sagde også, at gryder og pander skal være i bunden af opvaskemaskinen og vende nedad. Et andet tip fra eksperten var at vende alt mod midten af opvaskemaskinen for det bedste resultat.

Imens har David Palmer, der er produktspecialist for husholdningsapparater hos LG, delt, hvordan man kan undgå katastrofer med sin opvaskemaskine.

"Hvis du sætter for meget i din opvaskemaskine, vil nogle genstande blokere andre. Sørg for nok plads til effektiv rengøring ved at sikre, at intet støder sammen, når du giver stativerne en lille rysten," sagde han.