Denne type drikkevarer kan ødelægge din nattesøvn: Det er ikke kaffe

Foto: Shutterstock

Mange tror at koffein er den største synder, men det viser sig faktisk, at en anden drik er mindst lige så skadelig for din nattesøvn.

Når det kommer til at få en god nats søvn, er der mange ting, vi bliver opfordret til at prøve. Nogle eksperter hævder at spise kiwi før sengetid eller have vinduet åbent kan hjælpe dig med at falde i søvn hurtigere.

På den anden side er der nogle ting, vi bliver bedt om at undgå at gøre før sengetid for at få en god nats søvn. Der er indlysende ting, som at undgå koffein - men der er en anden ting, som du måske ikke har overvejet.

Læs også

Næsten alle bruger disse 2 ting i køkkenet: En uerstattelig perle i håret

Du vil muligvis føle dig super døsig efter at have drukket en halv liter øl eller et glas vin, men det viser sig faktisk, at alkohol også kan ødelægge din nattesøvn. Det skriver Mirror.

Søvneksperter hos Bed Kingdom har afsløret potentielle årsager til søvnløshed, og en af ​​dem er relateret til vanerne med at drikke alkohol og nikotinforbrug.

"Mens alkohol ofte kan få dig til at falde hurtigere i søvn, kan det at indtage det tæt på sengetid forårsage afbrudt søvn og kan være årsagen til hyppig opvågning hele natten. Undersøgelser har vist, at indtagelse af alkohol inden for fire timer før sengetid kan påvirke søvnen og varigheden negativt, hvilket fører til, at du vågner om natten og kæmper for at falde i søvn igen," lyder det fra en af eksperterne.

Undersøgelser har også vist, at indtagelse af nikotin før sengetid var relateret til søvnløshed, fordi det påvirker kroppens evne til at falde og forblive i søvnen.

"Koffein virker ved at blokere virkningerne af adenosin, en neurotransmitter, der naturligt opbygges i kroppen i løbet af dagen og skaber pres for at sove," tilføjer eksperten.

Selvom du måske allerede ved, at indtagelse af koffein kan hæmme din evne til at sove, ved du måske ikke, hvor længe det bliver i dit system?

Ifølge en undersøgelse, som blev offentliggjort i National Library of Medicine, viste det sig, at koffein har en halveringstid på fem timer hos raske personer - hvilket betyder, at det kan tage omkring fem timer for halvdelen af ​​koffeinen at forlade din krop.

"Selvom det kan lyde ekstremt, hvis du har problemer med at døse hen om aftenen, så overvej at droppe koffein otte til 12 timer før din sengetid," siger eksperterne.

Læs også

Næsten alle bruger det i køkkenet - men vent til du lægger en kop ris i din garderobe og ser magien ske

.

Dagens Gossip