Derfor bør du aldrig så frø fra butikstomater

Foto: Shutterstock.com

Foråret er her, og det er på høje tid at starte vækstsæsonen. Og en af de mest populære planter at dyrke selv er tomaten. Mange begår dog nedenstående fejl, når de sår tomater derhjemme.

En populær plante at dyrke både i lejligheder og villaer er tomatplanten.

Mange vælger at så frø fra butikstomater, når de vil dyrke deres egne tomatplanter, men dette fraråder tomat-ekspert Johnna Giljam.

"Ikke tag frø fra tomater", siger hun i i det svenske TV4's "Nyhetsmorgon".

Det bør du ikke gøre med tomatfrø

Da tomat-eksperten og forfatteren, Johnna Giljam, var gæst i TV4's "Nyhetsmorgon" for nylig, gav hun en advarsel om en almindelig fejl, som folk begår med tomatplanterne.

Johnna Giljam er aktuel med bogen "Tomater: Dyrk hele året" og har arbejdet som dyrkningskonsulent og forfatter i mange år.

En plante, der ligger tæt på hendes hjerte, er tomaten. Da hun var gæst i "Nyhetsmorgon", delte hun sine bedste tricks til at få succes med tomatdyrkning.

"Det første, du skal tænke på, er at give slip på alle de 'skal ting'. Der er så mange mennesker, der siger 'du har brug for dette og du har brug for det'. Det, man egentlig skal bruge, er noget jord og noget at så i. Det behøver ikke at være så avanceret, man kan tage mælkekartoner og skære dem op, og så skal man selvfølgelig have frø," forklarer hun.

En populær metode er at genbruge frø fra butikstomater, men dette fraråder Johnna.

"Jeg ville ikke tage frø fra butikstomater. De er ikke certificerede, man ved ikke, om de har sygdomme med sig. De er til madlavning og spisning, ikke til såning", forklarer hun.

"Man vil gerne undgå sygdomme. Det er meget trist, hvis man planter sine tomater og passer på dem i flere måneder, og så får de sygdomme." fortæller hun.

I stedet opfordrer hun til, at man køber pakker med tomatfrø i, dag man så typisk vil være garanteret for, at ens tomater ikke blive syge.

Læs også

Hævder at være den forsvundne Madeleine McCann: Nu giver hun slip på fortiden og nyder LA-livet

 

 

Dagens Gossip