Derfor bør du ikke dræbe et tusindben, hvis du finder et i dit hjem

27/03/2023 10:15

Nicolai Steinicke

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er aldrig lækkert at finde insekter i ens hjem, men der kan faktisk være en fordel i at have et tusindben boende.

Mest læste i dag

Trangen til at slå alle insekter ihjel i ens hjem er stor, men det er måske ikke den bedste idé, at slå tusindben ihjel.

Tusindbenene findes oftest på mørke, fugtige steder. De findes ofte i et badeværelse eller i kælderen, og næsten alle vil straks masse dem eller smide dem ud, men de kan være nyttige. Det skriver Newsner.

Nogle af de ting, der gør tusindben så skræmmende, er det, der gør dem til effektive værktøjer mod andre skadedyr. Hurtige og adrætte, tusindben er nyttige mod andre insekter.

Med sine mange ben og hurtige bevægelser er en tusindben en skræmmende ting at finde på dit badeværelse midt om natten. Du vil finde det mindre skræmmende, hvis det reducerer antallet af kakerlakker, edderkopper og myrer i dit hjem.

Tusindbenede spiser alle disse insekter og har også en stærk appetit, hvilket betyder, at de næsten garanteret hjælper med at minimere andre insekter i huset. 

Så hvis man ikke har noget imod tusindben, men edderkopper, så kan det være en fordel at lade dem blive i kælderen.

Hvis man dog ikke ønsker tusindben i sit hjem, men gerne vil sætte dem ud i naturen igen, skal de sættes ud i et fugtigt område med jord.

Husets tusindben er i modsætning til deres slægtninge ikke giftige og kan ikke engang bide menneskelig hud. Den lille gift, de producerer, kan kun skade det lille bytte, de kan tage ud så nyttigt.