Derfor foreslår eksperterne, at du skal gå igennem januar uden alkohol

Foto: Shutterstock.com

Hvis du er blandt dem, der vælger at gå gennem januar uden at drikke alkohol, så kan du glæde dig over, de mange fordele der er ved det. Herunder kan du se de største fordele ved at holde en tørlagt januar.

December er en af de måneder, hvor der kommer mest alkohol indenbords, da det ofte hører sig til ved diverse julefrokoster. Derfor er der også mange, der vælger at holde sig fra alkoholen, når de rammer den anden side af året, og der er der faktisk rigtig mange gode grunde til, at man bør gøre.

Eksperter har taget et kig på ”Dry januar” fænomenet, hvor man går gennem hele januar måned, uden at røre en eneste dråbe alkohol.

Du sover mere roligt

Det er de færreste, der har problemer med at sove, når de kommer hjem fra en bytur. Det skulle lige være medmindre, at man har drukket så meget, at sengen begynder at snurre rundt.

For de fleste der falder hurtigt i søvn, vil de dog ofte bemærke, at de vågner rigtig tidligt, og slet ikke kan falde i søvn igen. Det er alkohol, der gør sit arbejde.

National Sleep Foundation beretter om, at det søvndyssende kemikalie adenosine, bliver aktiveret og får dig til at blive træt, når du drikker alkohol, men at det på et tidspunkt crasher, og får dig til at vågne.

Alkohol er bevist at reducere den din REM-søvn, som er det vigtigste i din søvn. Hvis man dropper alkoholen i januar måned, vil man med stor sandsynlighed forbedre sin søvnkvalitet.

Du sparer penge

Det siger måske sig selv, men alkohol er ikke gratis, og derfor vil du typisk kunne spare mange penge, hvis du går en måned uden at drikke alkohol.

Mens det måske ikke koster meget at drikke et glas vin i hjemmet, så kan det blive en dyr fornøjelse, hvis du tager på cocktail-bar, diskotek eller lignende. Samtidig vil man også typisk bruge penge på junkfood, når man er fuld og på tømmermændsmad dagen efter.

Dit immunforsvar bliver bedre

Når man drikker mere alkohol ad gangen, (mindst fire genstande i løbet af en aften) så kan det være med til at sænke din krops immunforsvar. Et studie fra 2015 viste, at raske folk der normalt kun drikker lidt eller moderat alkohol, fik sænket deres immunforsvar mellem to til fem timer efter, at de havde drukket flere genstande i træk.

Det betyder altså, at du har lettere ved at blive forkølet eller få en influenza, hvis du drikker flere genstande på kort tid.

Du kan tabe dig

Hvis man gerne vil tabe sig et par kilo, så er noget af det første der anbefales, at man stopper med, alkohol. Hvis man dropper alkoholen i januar, så er der mulighed for, at man kan tabe sig flere kilo. Sådan lyder det fra en amerikansk diætist.

”Det afhænger naturligvis af, hvor meget alkohol du drak på forhånd, og hvilken startvægt du har, men det er muligt at tabe et kilo om ugen,” fortæller Amy Knoblock-Hahn, der er diætist og sundhedsekspert hos Whole Food Is Medicine i St. Louis til goodhousekeeping.com

”Mange gange når folk dropper deres kalorier gennem alkohol, så erstatter de ikke de kalorier andet steds fra. Derfor kan denne ene ændring hjælpe dig med at tabe dig,” fortæller hun.

Hvis du ofte føler dig for fristet til at snuppe et glas med procenter i, så prøv at hold øje med din krop, dit humør og sin søvn, og se om de eventuelle forbedringer, vil kunne motivere dig til at sige fra.

Læs også

Mor tabte 56 kilo blot ved hjælp af en lille ændring om ugen

 

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip