Det anede du ikke: Derfor har din iPhone et sort hul på bagsiden

Emil Ryttergaard

379 uger siden

|

06/04/2017
Livsstil
Foto: Privat foto
Foto: Privat foto
Hvis du nogensinde har undret dig over det lille hul, der sidder på bagsiden af din iPhone, så kommer svaret her. Hullet gemmer på en smart funktion, afslører ekspert.

Dagens topnyheder

Hvis du har kigget nærmere på din iPhone, eller måske ved et tilfælde lagt telefonen med skærmen nedad, så har du måske undret dig over det lille sorte hul, der sidder på bagsiden af telefonen mellem blitzen og kameraet. 

Hullet ser uanseeligt ud, men inde bagved, gemmer der sig en smart funktion, som hjælper dig under opkald, skriver tv2.dk.

I hullet skjuler der sig nemlig en lille mikrofon, og ved hjælp af den kan telefonen bedre hjælpe dig til at høre, hvad der foregår i den anden ende af røret. 

Mikrofonen ‘lytter’ nemlig med, hvis du taler i telefon i blæsevejr og vinden suser lige ind i mikrofonen ved din mund. Eller hvis du står ved en byggeplads og skal overdøve råben eller et trykbor, der banker i baggrunden. 

Mikrofonen registrerer, at der er meget støj, og så sørger den for at skrue ned for larmen, så din stemme går mere klart igennem.

Men faktisk lytter telefonen også med, når du ikke ringer:

- Du er naiv, hvis du ikke tror, at din telefon holder øje med dig, for det gør den. Den logger din færden via gps, og den hører det, du siger. Men det er svært at bevise, hvad telefonen bruger de informationer til, siger teknik- og gadgetekspert David Guldager om baggrunden for den lille mikrofon.

Det er dog ikke for at spionere på almindelige mennesker, at mikrofonen optager, hvad du siger. 

Apples stemmestyrede tjeneste Siri bruger oplysningerne om din stemme til at lære stemmer og udtale bedre at kende, så tjenesten kan blive bedre til at kommunikere med os mennesker i fremtiden.

Det lille hul til mikrofonen på bagsiden af telefonen har haft sin faste plads siden iPhone 5, og i telefonen gemmer der sig i øvrigt tre andre mikrofoner, da der også sidder en i bunden af telefonen og indvendigt i øverste højre hjørne af telefonen.

16-årige Simone har ikke klippet sine negle i tre år og det ser sindssygt ud