Det sker der med din hjerne, hvis du sover mindre end 6 timer

Foto: Shutterstock.com

Er du klar over, hvad der sker, hvis du får mindre end seks timers søvn? Svaret får du herunder.

En ekspert har forklaret, hvad der sker med din hjerne, når du får mindre end seks timers søvn.

Dr. Rebecca Robbins fortæller til mediet Telegraph, at blot en times ændring i ens søvn er nok til at gøre en væsentlig forskel.

Instruktøren i medicin på Harvard Medical School siger:

 "En time kan virkelig være nok til at få vores interne ur ud af sync."

"Når vi ændrer vores søvnrytme med en time eller længere fra den ene dag til den anden, sender vi signaler til hjernen om, at vi forsøger at skifte til en ny tidszone, hvilket gør den næste nats søvn udfordrende." fortæller hun.

Dr. Robbins der også er associeret forsker ved Division of Sleep and Circadian Disorders på Brigham and Women's Hospital, og hun siger, at toksiner frigivet af hjernen potentielt kan medføre alvorlige konsekvenser.

Foto: Shutterstock.com

Hun tilføjede: "Vi opdagede, at hjernen i løbet af dagen producerer toksiner, hvis ophobning er forbundet med neurokognitiv tilbagegang såsom Alzheimers sygdom og demens."

"Der er en meget interessant undersøgelse, der har set på rhinovirus, et søsterpatogen til ​​SARS-Cov-2."

"Forskerne fandt ud af, at de, der har søvnmangel, havde mere end en dobbelt så stor risiko for forkølelse og influenza."

"Hos de mennesker, der er vaccineret, ser vi en øget udvikling af antistoffer til at bekæmpe det virale patogen, og det accelereres, når man kobler vaccineaftaler med sund søvnvarighed."

Foto: Shutterstock.com

Eksperten siger, at det er afgørende at indstille en ensartet sengetid for at hjælpe med at få en bedre nats søvn.

"Det er en meget almindelig fejl, men ligesom børn har brug for faste sengetidsrutiner, så har vi det også," sagde hun.

Dr. Robbins foreslog også, at det er vigtigt ikke at bruge din telefon før sengetid, det kan hjælpe med at falde i søvn med det samme.

For de mennesker, der har svært ved at falde i søvn igen efter at være blevet forstyrret midt om natten, rådede Dr. Robbins til, at man ikke bliver fristet til at se på sin telefon.

"Når det kommer til denne opvågning, så lad være med at se på din telefon. Stå i stedet ud af sengen og prøv at sidde i en lænestol eller i en korsbenet stilling på gulvet og lave en meditations- eller visualiseringsøvelse." fortæller hun.

Eksperten hævdede også, at det hjælper at sove i et køligere rum, omkring 18 grader, og hvis du er fan af powernaps, så hold dem til 20 minutter.

Hun konkluderede: "Lure kan sagtens være en del af en sund søvnrutine. Men jeg anbefaler, at du holder dig til 20 minutter, medmindre du har haft en virkelig forfærdelig nattesøvn. Så kan du strække den til 90 minutter."

Læs også

'Vild med dans'-stjerne har fået kræft

 

 

Dagens Gossip