En rengøringsentusiast har delt sin opfindsomme opskrift på den perfekte løsning til alle dine problemer med håndvasken i køkkenet.
Lily, der er kendt under navnet Clean with Lily på det sociale medie TikTok, har i en video forklaret, at du ikke behøver stærke kemikalier for effektivt at rengøre dit køkken. Du skal i stedet vende opmærksomheden mod dit køkkenskab.
Lily roser kanel for dens evne til at fjerne ubehagelige lugte fra køkkenvasken. Kanel kan også bruges som en del af et universalrengøringsmiddel, der får vasken til at skinne. For at kunne benytte dig af hendes trick, skal du kun bruge få ingredienser - og hun lover, at det virker.
Sådan rengør du med kanel
Bland kanel og natron i en skål.
Tilsæt et par sprøjt eller dråber citronsyre
Tilføj lidt vand og rør blandingen sammen.
Hæld blandingen i en isterningebakke og frys den ned.
Når terningerne er frosne, placeres én i afløbet i køkkenvasken.
Hæld kogende vand over, så terningen opløses.
Denne metode hjælper med at fjerne dårlige lugte og kan også bruges til at rengøre vasken.
Kanel kan bruges til rengøring på grund af dens antibakterielle egenskaber og evne til at neutralisere dårlig lugt. Den kan også afskrække visse skadedyr fra hjemmet, hvilket gør den dobbelt effektiv. Det skriver det britiske medie Express.
Dens stærke antibakterielle og svampedræbende egenskaber kan også hjælpe med at dræbe eller hæmme væksten af mikroorganismer og fungerer dermed som et naturligt desinfektionsmiddel.
Når det kommer til at fjerne ubehagelige lugte, kan kanel hjælpe med at maskere dem med sin karakteristiske duft. Derfor er der op til flere gode grunde til, hvorfor du bør benytte dig af kanel, når du står overfor at skulle rengøre din vask i køkkenet.
Ifølge videnskabelige tidsskrifter gør noget i kanelens antibakterielle eller antimikrobielle egenskaber den til et effektivt rengøringsmiddel.
"Kanelbark er almindeligt anvendt som krydderi og traditionel medicin. Den indeholder flere antibakterielle forbindelser såsom flavonoider, saponiner og cinnamaldehyd," lyder det fra IOP Science.
"Der er udført adskillige studier for at undersøge den antibakterielle effekt på bakterier som f.eks. Streptococcus in vitro."