Disse 4 tanker skal du stoppe med, hvis du vil tabe dig

Foto: Shutterstock.com

Er din mentalitet helt væk, når det gælder om at tabe dig? Herunder kan du se fire tanker, som du skal slippe af med, hvis du vil have et succesfuldt vægttab.

Hvis man er nået frem til, at bukserne ikke kun strammer, fordi de er skrumpet, og at producenterne måske alligevel ikke er begyndt at lave medium i mindre størrelser, så er det måske på tide med et vægttab. Det vigtigste skridt er at indse, at behovet for at vægttab måske er der, men det er ligeså vigtigt, at det mentale er med dig resten af vejen og ikke kun i begyndelsen.

Du kan være nok så aktiv og motiveret på at tage i træningscenteret den første dag, men hvis du har den forkerte mentalitet i forbindelse med et vægttab, så kan det have store konsekvenser for din succesrate.

Herunder kan du se fire mindsets, som hun helst skal undgå, hvis du gerne vil have succes med at tabe dig. Der er helt sikkert garanti for, at du kan genkende flere af disse, og hvis du lider af dem, så må du prøve at overkomme det.

Jeg vil nå mit mål med det samme

Hvis dit endelig mål er for stort, så viser forskning, at det er langt svære at opnå. Det fortæller Sari Chait, der har en PhD i psykologi hos Behavioral Health og Wellness Center i Newton.

Hun fortæller, at man i stedet bør sætte flere mindre mål, som er lettere at opnå. Det kunne være, at du sigter efter at spise masser af grøntsager til aftensmad mindst fem gange i ugen i stedet for at sigte efter et vægttab på 5 kilo på kort tid. Det kunne også være, at du sigter efter at gå x antal flere skridt om dagen.

Jeg skal stoppe med at spise min yndlingsmad

Når det komme til et vægttab, så er der mange, der vil frygte, at de skal give afkald på deres yndlingsmad. Slut med pizza, pommes, burger og andre kaloriefyldte lækkerier. Sådan er det dog ikke, for hvis man fuldstændig udelukker visse fødevarer, så er der stor chance for, at man falder i.

Man bør i stedet begrænse indtaget af disse retter, så man kun nyder det af og til i stedet for flere gange om ugen. Kan du holde dig sund i hverdagene, og måske synde lidt i weekenden, så er du på rette vej.

Du kan også forsøge dig med hjemmelavede udgaver af din yndlingsmad. Vil du have en stor fed pizza, så prøv at lave din egen. Den vil oftest være sundere og fattigere på kalorier.

Læs også

Her kommer den første sommerdag i Danmark

Jeg er ikke glad for den måde, jeg ser ud på

Selvom det måske ikke er på grund af sundhed, at du gerne vil tabe dig, så er det vigtigt, at du ikke dvæler for meget i tanken om, at du ikke kan lide den måde, du ser ud på nu. Desto værre du har det med dit eget udseende, desto svære vil det være at holde fast i dine mål.

Ifølge MyFitnessPal viser et studie, at desto mere negativ du er omkring dig selv, desto større effekt kan det have på, hvor ofte du møder op i et fitnesscenter og træner.

En ide kan være at tænke på de andre resultater, som du kan se og mærke. Det kan være forbedret kondition, mere energi eller et større overskud.

Jeg kan ikke mere

Det er lettest at tabe sig i starten, og det vil ofte motivere folk til at fortsætte. På et tidspunkt vil vægttabet helt naturligt stoppe eller hvert fald gå meget langsomt, og det er her, der er mange der falder fra.

Det kan nemlig være let nok at holde sig fra søde sager, og motivere sig til en tur i fitnesscenteret, hvis man umiddelbart kort efter kan se, at man går ned i vægt. Men når man blot smider få hundrede gram, selvom man har pisket sig selv, så kan man miste motivationen fuldstændig.

For at få løst det problem, er det vigtigt, at man reflekterer på de sejre og mål, som man allerede har nået. Det fortæller Tiffany Breeding, der er forfatter til bogen ”The Metabolic Makeover”

Hun fortæller, at det kan være, at du er overkommet din frygt for at træne foran andre, at du endelig kunne løbe fem kilometer. Når du tænker tilbage på de succesfulde mål, du har klaret, så vil det blive lettere at motivere sig.

Læs også

Mor tabte 56 kilo blot ved hjælp af en lille ændring om ugen

 

Top partnere


BingoSjov.dk
Få op til 7.500 kr. i velkomstbonus + 150 GRATIS spins.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip