Disse klamme ting sker, når du ikke skifter sengetøj ofte nok

Foto: Privat

Det sker der af klamme ting, hvis du ikke husker at vaske dit sengetøj.

Det er altid lige inden sengetid, at tanken rammer én: Puha, jeg burde skifte sengetøjet, det er vist ved at være længe siden sidst. Men trætheden og dovenskaben vinder som regel, og sengetøjet bliver, hvor det er.

Vi burde være mere flittige med at skifte sengetøjet i tide, for der er en række ulækre og skadelige konsekvenser af at lade være, skriver det britiske medie ATTN.

Læs også

Hun tømmer en Coca-Cola i sit toilet: Resultatet er overraskende

Først og fremmest flytter sved, kropsvæsker, skidt, spyt, urin, sexvæsker og afføring ind i dit lagen og sengetøj. Og hvis disse klamme ting får lov at være i fred, fordi du ikke vasker dit sengetøj, så risikerer du, at de ender i et sår eller en rift og kvitterer med en infektion. 

Hvis du er plaget af svamp fx fodsvamp kan det overføres til dit sengetøj og give det videre til din sengekammerat. Du risikerer også, at de førnævnte væsker trænger ind i din pude og dyne, som du vasker endnu sjældnere.

De utallige døde hudceller du mister i løbet af natten er det rene guf for støvmider, der kan give dig allergi og vejrtrækningsproblemer.

Alle disse ulækre scenarier kan undgås, hvis du vasker sengetøjet i varmt vand (60 grader eller derover) hver uge. På den måde dræber du bakterier og andre uønskede gæster.

Hvornår har du sidst skiftet sengetøj?

Læs også

Strandgæst fik et chok: Pludselig lå der en stor levende haj på stranden

 

.

Dagens Gossip