Drømmer du meget for tiden? Her er årsagen

Foto: Shutterstock.com

Der er en ganske logisk forklaring på, at du måske har drømt lidt ekstra i løbet af den sidste tid. Forklaringen på det er faktisk ganske simpel.

Har du drømt rigtig meget i nat, eller måske ekstra meget i løbet af de seneste par måneder? Det kan der være en ganske god forklaring på.

Michael Rohde der er drømmeforsker, har i samarbejdet med Lunds Universitet undersøgt sammenhængen mellem drømme og den ‘coronatid’ som vi lever i.

Læs også

Landsdækkende Politikontrol i pinsen: Disse bilister er de på udkig efter

Ifølge drømmeforskeren så er der tegn på, at drømmemønstre har ændret sig hos folk, så drømmene nu er præget af magtesløshed over for en udefrakommende fjende, isolationsfølelse og dødsangst.

“Der er drømmetemaer, der viser tendens til at gå igen på tværs af lande i større befolkningsgrupper,” fortæller Michael Rohde ifølge Ritzau, der fortsætter:

“Det kan være en forekomst af insekter, der invaderer ens krop eller hjem, som i drømmesprog kan opfattes som bakterier og virus,” lyder det fra Michael Rohde.

Ifølge søvnforskeren så drømmer mennesker i gennemsnit to timer hver nat, som er fordelt på fem-seks forskellige drømme. Det er dog typisk kun den sidste drøm, inden man vågner op, som man husker.

Ændret døgnrytme får det til at vende igen

Ifølge lektor ved Institut for Neurovidenskab på Københavns Universitet, Birgitte Rahbek Kornum, så er der en god grund til, at du føler, at du drømmer mere i disse dage.

Hun fortæller nemlig, at man typisk husker sine drømme bedre, hvis man selv vågner op, og ikke bliver vækket af andre eller sit vækkeur. I den seneste periode er der mange danskere, der har sovet uden vækkeur, da de har været hjemsendt og dermed ikke har haft noget at skulle stå op til, og derfor vil mange vågne op af sig selv, og dermed kunne huske drømmene bedre.

I takt med at hverdagen vender tilbage, vil tingene vende tilbage til et leje som tidligere. Det fortæller lektoren ifølge Ritzau.

Læs også

Mette Frederiksen indkalder til pressemøde

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip