Du har pocheret æg forkert hele dit liv- mikrobølgeovnen giver en perfekt flydende blomme

Skrevet af Nicolai Steinicke

25/05/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mens folk har en tendens til at pochere deres æg i en gryde med varmt vand, har en kvinde delt en ny metode til at tilberede et æg med perfekt blomme direkte i mikrobølgeovnen.

Mest læste i dag

Uanset om det nydes på en skive toast eller ledsager til en komplet engelsk morgenmad, er æg en fast bestanddel for mange.

Den alsidige og velsmagende snack kan nydes til et hvilket som helst af de tre måltider i løbet af dagen og kan tilberedes på en række forskellige måder - fra scrambled, pocheret eller endda stegt.

Pocherede æg har nok en tendens til at indtage førstepladsen, men de har skabt et navn for at være ret svære at perfektionere.

Heldigvis har en kvinde delt et livsforvandlende hack til at tilberede pocherede æg med lethed - og det inkluderer ikke engang en stegepande eller gryde.

Faktisk hævder hun, at hun kan opnå en perfekt flydende blomme ved blot at putte sine æg i mikrobølgeovnen.

Med den populære videostreamingtjeneste TikTok delte brugeren - som kan prale af mere end 18.000 følgere på konto @danarebeccadesigns - det nye hack med seerne.

Siden hun delte sin madlavningsmetode med andre, har hendes video overgået hele 1,6 millioner visninger til dato.

Kvindens mor forklarede: "Jeg har for nylig lært, hvordan man pocherer et æg, og jeg takker hvem det end var på TikTok.

"Du knækker et æg i en lille skål, tilsætter en lille smule vand (bare for at dække blommen), og sætter det i mikroovnen. Mit går i 44 sekunder.

"Den kan gå ind i mellem 36-45 sekunder," tilføjede hun.

Da hun hentede skålen fra mikrobølgeovnen, susede kvinden: "Ud kommer det perfekte pocherede æg!"

Ved udskæring i æggeblommen med en kniv var konsistensen perfekt flydende og gav den samme effekt som at pochere æggene i en gryde med varmt vand.