Efter populære hundevideoer på Facebook: Det må du aldrig fodre din hund med

04/05/2022 12:12

Henrik R

Livsstil
Foto: Privat
Foto: Privat
Det er blevet rigtig populært at lade sin hund anmelde forskellige madvarer på nettet, men det kan faktisk være farligt for din hund, hvis du ikke er klar over, hvad din hund må indtage.

Mest læste i dag

Kattevideoer har altid været et hit på nettet, men i øjeblikket bliver de med længde slået af søde hunde. Der er gået trend i, at man lader sin hund lave en madanmeldelse, hvor man sætter noget mad op foran sin hund, mens man filmer det, og bagefter lægger man skøre undertekster på filmen.

Videoerne er elsket af rigtig mange, og de gik viralt efter at Golden Retrieveren, Tucker Budzyn, begyndte at lave anmeldelser af mad med sin ejer, Linda.

Videoerne er både sjove og charmerende, og det er let at forstå, hvorfor de er blevet afspillet millioner af gange. Det nye koncept har dog spredt sig, så nu er mange begyndt at lave deres egne videoer med deres hund, som de lader anmelde forskellige fødevarer.

Det virker meget harmløst, men faktisk kan det være rigtig skadeligt for hunden, der i værste fald kan dø. Hunde kan nemlig ikke tåle de samme ting, som mennesker, og det er desværre ikke alle hundeejere, der er klar over det.

Derfor får du herunder en lille guide til, hvilke madvarer du ikke må fodre din hund med, og hvilke konsekvenser det kan have for din hund.

Disse madvarer må du ikke fodre til din hund

Avokado – Kan give din hund opkast og diarre.

Chokolade – Foruden opkast og diarre, kan det skade hundens hjerte- og nervesystem. Det vil i mange tilfælde betyde død. Det kan ske ved selv de mindste doser af chokolade, så selvom vi mennesker nyder det, så giv det ikke til hunden.

Citronolie – Vil ofte medføre opkast

Fedtet fra kød – Rigtig mange fodrer deres hunde med fedtafskæringer som følge af rester fra aftensmaden, men det kan faktisk give hunden betændelse i bugspytkirtlen.

Fisk & Kyllingeben – Der er ikke noget galt i at give sin hund et stort kødben, så længe det bare ikke kommer fra fisk eller fjerkræ. Det kan ødelægge hundens fordøjelsessystem

Fisk i store mængder – En hund må gerne få små mængder fisk, så længe kosten ikke udelukkende består af dette. En kost bestående af fisk medfører anfald og død.

Kaffe og te – Din hund skal hverken have en kop varm eller kold kaffe/te. Det kan give den opkast og diarre og skade både hjerte- og nervesystem.

Løg – Både hvidløg og store løg kan skade din hunds røde blodlegemer. Det kan medføre anæmi.

Mælk – Større mængder af mælkeprodukter kan give din hund diarre.

Rabarber – Det kan påvirke din hunds fordøjelses- og nervesystem.

Rosiner & Vindruer – Det kan give din hund nyreskader.

Råt kød – Det er ikke det værste for din hund, men der er risiko for, at din hund kan blive forgiftet med salmonella eller E.coli-bakterier.

Solbær – Det kan give din hund nyreskader.

Svampe – Indtagelse af diverse svampe kan medføre, at din hund går i chok og dør.

Sødemiddel – Lad være med at fodre din hund med sødemidler. Det kan resultere i et lavere blodsukker, opkast og leverskader.

Overstående er blandt de vigtigste ting, som du ikke bør fodre til din hund. På listen ses blandt andet flere ting, som hyppigt fodres til hunde i diverse ”anmeldelser” på nettet.

Her skal Tucker prøvesmage en asparges, eller "Green booger sword" (grønt bussemandssværd) som Tucker kalder det.