Ekspert afslører: Almindelig 'knæ op' sovestilling kan påvirke dit helbred

04/10/2023 09:14

Nicolai Steinicke

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er måske ikke en fordel at få dine otte timers søvn, hvis du sover i den forkerte stilling, har en ekspert afsløret.

Mest læste i dag

Misforstå mig ikke, at have mellem seks og otte timer er vigtigt, mens det bestemt ikke er godt at have bare fire eller fem timer.

"Undersøgelser har igen og igen vist, at den optimale mængde søvn er mellem seks og otte timer om natten, helst mindst syv," forklarer Dr. Dan Friederich fra St. Louis, Missouri.

"Hvis du sover mere end ni timer, er det også dårligt for dit helbred. Men at sove mindre end fem er det værste, du overhovedet kan gøre," sagde den prisvindende øjenplejelæge.

"Øget dødelighed over hele linjen, hjerte-kar-sygdomme, alle typer sygdomme er forbundet med at sove så lidt."

Nu, hvis du får dine timer ind, så sørg for, at du sover i den bedste stilling. Det skriver LADbible.

Sammy Margo, en søvnekspert og fysioterapeut, siger, at 'fritfaldsknæet op'-positionen - hvor du ligger foran med hænderne op i nærheden af ​​hovedet og det ene ben spændt til siden - kan resultere i hofteproblemer, da det gør unødvendige belastning på din forside. Det lægger også pres på din ryg.

Men det er 'freefaller'-stillingen - som er stort set den samme, men uden det bøjede ben - der er den værste ifølge Margo.

Hun fortalte til The Sun: "Sandsynligvis den værste stilling nogen kan sove i, dette kan efterlade dig med et helt liv med ryg- og nakkeproblemer.

"Din lænd bøjer sig ind mod madrassen, hvilket betyder, at den bliver hyper-udstrakt, klemmer strukturer og reducerer pladsen i lænden, hvilket kan forårsage ømhed og smerter såsom iskias, knæsmerter og kramper."

Margo siger, at hvis du kæmper med at sove i anden stilling, så skal du bruge en pude under maven og en anden under dine skinneben for at hjælpe med at fjerne noget af belastningen fra din krop.

I mellemtiden kan 'fosterstillingen' - på din side krøllet sammen - give dig lidt ondt i nakken, hvis du ikke støtter dit hoved ordentligt med puder. Hun mener også, at det kan forårsage rynker, hvis dit ansigt presses mod en pude i timevis.

Margo tilføjede: "Denne stilling er stadig bedre for dig end at ligge på maven, men tilføj en pude mellem knæene for at holde hofterne neutrale."