Ekspert afslører: Denne ‘ulækre’ grund gør at myg bedre kan lide nogle end andre

03/10/2023 10:27

Nicolai Steinicke

Livsstil
Foto: TikTok
Foto: TikTok
De er det farligste insekt på planeten, og det er også en ubehagelig besvær for enhver, der er uheldig nok til at støde på dem.

Mest læste i dag

Det gamle ordsprog 'hvis du tror, ​​du er for lille til at gøre en forskel, har du aldrig været i seng med en myg' fortæller dig alt, hvad du behøver at vide om de grimme væsner.

Men mens nogle mennesker holdes vågne hele natten af ​​summende og bidende, sover andre sødt og myggefrit.

Det er altid det samme, når man tager på ferie. En person kommer tilbage fra turen og ligner månens overflade med mængden af ​​bid, der dækker dem fra top til tå.

Og det viser sig, at der er en ordentlig videnskabelig grund til, at nogle mennesker undgår myggene, mens andre bliver blodigt spist.

En række faktorer kan parere snablen fra huden. Nogle kan du ændre, andre ikke så meget.

TikToker og hudlæge @dermguru tog til platformen for at forklare de forskellige faktorer, der kan gøre dig kløefri eller aftensmad.

Den ene er sved. Hunmyg drikker pattedyrsblod, og den bedste måde at lokalisere et pattedyr på? Vores sved, selvfølgelig.

Hun forklarede: "Der er faktisk en videnskabelig grund til, at myg er tiltrukket af sved, og folk, der har en højere temperatur, er særligt tiltrukket af ting som ammoniak, urinsyre, mælkesyre, og så folk, der træner en del, er mere tilbøjelige til at blive bidt. af myg."

Det er en meget høflig måde at sige, at hvis du lugter, så kommer de efter dig.

Det er også dårlige nyheder, hvis du kan lide en kold øl på en varm dag.

Hun sagde: "Andre ting, der kan gøre dig mere modtagelig for myggestik, er at drikke en øl. Undersøgelsen viste, at bare at drikke øl kan gøre dig mere attraktiv for myg."

Der er også bakteriekolonier.

Hun tilføjede: "Endelig kan typen og antallet af bakterier, der lever på vores hud, gøre os mere eller mindre attraktive for myg, og forklarede også, hvorfor vi er mere tilbøjelige til at komme i form på anklerne, fordi der er mere robuste bakteriekolonier i disse områder. "

En ting du kan gøre for at undgå at blive bidt er at have meget tykt kropshår. Dette skaber faktisk en fysisk barriere, og myg kan nogle gange kæmpe for at komme igennem.

Herunder kan du se hendes video fra TikTok.