Ekspert deler rengøringstips til soveværelset: Kan få dig til at sove bedre

Foto: Shutterstock.com

En ekspert har delt et særligt tip til, hvordan du kan komme til at sove bedre i din seng.

Der er ikke meget, der er værre, end at vågne efter en dårlig nattesøvn. Ofte vil det medføre, at man skal slide og slæbe sig gennem dagen, fordi man er træt.

Læs også

12-årig blev fundet død: Nu er der nyt

Nu viser det sig, at der faktisk kan findes en meget simpel måde at forbedre kvaliteten af sin søvn, ifølge en ekspert.

National Sleep Foundation har tidligere delt undersøgelser, der viser, at der er en sammenhæng mellem søvn og helbred, hvorfor det er vigtigt at sove nok og go

For at markere 'Sleep Awareness Week', der løber fra 12. til 18. marts, har en rengøringsekspert delt, hvordan det, at du rengører dit soveværelse, kan have indflydelse på kvaliteten af din søvn.

Matt Connely, der er administrerende direktør for ihateironing, har ifølge Mirror delt sin bedste tips til, hvordan du får en bedre nattesøvn.

Hans bedste råd er, at du sørger for at rengøre både dit sengetøj og din madras regelmæssigt. Hvis du ikke gør det, kan det have negativ indflydelse på din søvn.

Ifølge Matt kan blandt andet støv, hår fra kæledyr og andet snavs samle sig over tid, hvilket kan resultere i et dårligt sovemiljø for hud og lunger.

For at tackle dette bedst muligt, anbefaler han, at man støvsuger sit sengetøj hver dag, så man kan fjerne støv og andet snavs, der er endt i sengen.

Samtidig anbefaler han også, at du støvsuger din madras, når du alligevel skal skifte sengetøj. Han siger, at det 'garanterer, at der ikke er noget, der bliver fanget dybere nede i madrassens fibre, hvilket sparer dig for behovet for en dybere rengøring i fremtiden'.

Hvis du bruger den samme støvsuger til at støvsuge din seng, som du bruger andre steder i hjemmet, skal du huske at fjerne støv og skidt fra den, inden den bruges i sengen. Husker du ikke dette, kan du ende med at forværre situationen i sengen.

Matt fortæller også, at du skal tjekke, at din madras ikke er blevet muggen, da en kombination af dårlig ventilation og mad- eller væskespild kan forårsage dette, hvis det ikke behandles.

"En muggen madras er ikke blot kedeligt at tænke på, men den kan også forårsage symptomer som vejrtrækningsbesvær, overbelastning eller hudirritation, der alle kan gøre din søvnkvalitet dårligere," siger han.

"At fjerne det i opløbet, før den overhovedet begynder at dannes, er det bedste, du kan gøre for dit helbred og din søvn."

"Gør det til en rutine at tjekke for tegn på mug, herunder gule/brune pletter eller en muggen lugt. Du kan også tjekke for tegn på en muggen madras omkring din seng, såsom maling der skaller af din væg eller er ramt af sort skimmelsvamp."

"Hvis der findes mug, kan flere ting bruges til at bekæmpe det, før det når dybere ind i din madras. Vi anbefaler at bruge en blanding bestående af lige dele sprit og vand, som du vrider en vaskeklud op i og gnider på det berørte område. Bagefter skal du lægge din madras til tørre i direkte sollys for at få den til at lufte ordentligt."

Læs også

Mand i koma fik besøg af sin hund: Så skete det utænkelige

"Vi anbefaler altid at tage de rigtige forholdsregler ved at bære handsker og en maske, når du gør dette, da du ikke ønsker at inhalere  kemikalierne eller skimmelpartiklerne."

 

Dagens Gossip