Eksperter advarer: Sådan bør du aldrig fjerne is fra forruden

28/11/2023 08:29

Kamille Isaksen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Eksperter advarer mod populært hack.

Mest læste i dag

Vinteren og de kolde temperaturer er over os, hvilket de fleste af os især oplever, når vi skal ud i vores kolde biler om morgenen. Her står vi ofte med en iset forrude, som på den ene eller den anden måde skal fjernes.

Det er dog ikke alle hacks, som er lige gode, og nu advarer eksperter bilister mod et populært hack på sociale medier til afrimning af bilruder, hvilket kan føre til alvorlige konsekvenser.

Hacket går ud på at bruge et betalingskort til at skrabe isen af ​​bilens forrude. Specialister fra Spencer Flint har for nylig udsendt en advarsel mod denne metode og understreger dens potentielle juridiske konsekvenser og risici for skade.

Ifølge Express.co.uk kunne brug af et betalingskort til at skrabe is af ikke kun beskadige forruden, men også bringe bilister i fare for at bryde loven.

Ifølge forskrifterne skal bilisterne have frit udsyn til vejen, hvilket ikke er muligt, hvis kun en del af isen fjernes fra forruden. Royal Automobile Club (RAC) understreger også, at det er utilstrækkeligt kun at fjerne is fra førersiden af ​​forruden.

Sam Sheehan, en ekspert fra Cinch, advarede om, at brug af et cd-cover eller et kreditkort kunne ridse overfladen af ​​forruden eller beskadige rudeforseglingerne. Ed Colley fra AutoGlass bemærkede endvidere, at sådanne skader endda kunne resultere i, at den årlige MOT-test ikke bestod.

Eksperterne anbefaler:

I stedet for at ty til provisoriske løsninger anbefaler eksperter at bruge korrekte afrimningsværktøjer. "Invester i en isskraber og en afrimningsspray. De er billige, enkle og vil spare dig tid, mens de forhindrer frosne fingre," siger repræsentanter fra Spencer Flint.

De tilføjer også, at kørsel med en forrude dækket af is eller sne er en lovovertrædelse, som kan resultere i en bøde eller endda frakendelse af kørekortet.

Selvom hurtige løsninger kan virke fristende på en kold vintermorgen, opfordrer eksperter bilister til at tage de ekstra minutter til korrekt at fjerne isen fra bilens forrude for at undgå potentielle skader og juridiske problemer.