En overset teknik kaldes livsændrende: Kun få danskere kender '30-30-30'-reglen

Skrevet af Emil Martesen

4 uger siden

|

19/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En overset teknik kaldes livsændrende.

Dagens topnyheder

Fitness-trends kan hurtigt gå hen og blive døgnfluer i vores evigt omskiftelige verden, men en ny regel – den såkaldte '30-30-30'-regel – har potentialet til at ændre vores tilgang til både sundhed og træning.

Reglen, som nu er blevet et omdiskuteret emne blandt sundhedseksperter, kom frem, da Gary Brecka, en kendt sundhedspersonlighed, valgte at dele den online.

Det skriver The Mirror.

Ifølge eksperten omhandler '30-30-30'-reglen, at man skal indtage 30 gram protein senest 30 minutter efter, at man er stået op, og at man derefter skal træne i 30 minutter med lav intensitet.

Diskussionen om reglens effektivitet bygger på en voksende mængde forskning.

Edwina Clark, der er diætist og wellness-ekspert, bakker op omkring tanken om en proteinrig start på dagen. Hun påpeger, at kombinationen af protein og motion "hjælper med at forbedre fedtmassen, blodsukkerkontrol, inflammation, fysisk ydeevne og hjertesundhed"; især for dem, der er overvægtige.

Protein "kræver mere energi at omsætte end fedt og kulhydrater," siger hun, hvilket forklarer, hvorfor protein kan føre til en længerevarende mæthedsfornemmelse og dermed potentielt et reduceret kalorieindtagelse gennem dagen.

Men ikke al protein er lige gavnligt.

Clark fremhæver vigtigheden af at vælge kvalitetsproteiner om morgenen, såsom græsk yoghurt, æg og nøddesmør, da det kan "holde dig mæt og give energi til din hjerne og krop til den kommende dag."

Dette er særligt effektivt, når det kombineres med kulhydrater med højt fiberindhold.

Selvom det kan virke som endnu en nyopfunden fitness-trend, så står det altså klart, at '30-30-30'-reglen har sine klare fordele.