Forskere afslører: Denne hemmelighed gør dig mere attraktiv

Sol Stoffregen

398 uger siden

|

21/11/2016
Glem alt om en stram bagdel og struttende bryster, det er noget andet, der skal til.

Dagens topnyheder

Mange mennesker - især kvinder - bruger store dele af deres liv på at bekymre sig om deres udseende i jagten på anerkendelse og kærlighed. Ser jeg godt nok ud? Eller er mine lår for tykke?

På troda af de mange anstrengelser er det langt fra sikkert, at prinsen på den hvide hest falder for vedkommende. 

Der er også de personer, der vil skide på kropsidealer og modetrends, og som på mystisk og magisk vis formår at fascinere alle omkring dem.  Men hvordan hænger det sammen? 

Det amerikanske magasin Time har kigget nærmere på, hvad det er, der får os til at blive tiltrukket af hinanden. 

Overraskende nok handler det ikke om dine fysiske attributter. 

Det er i stedet et spørgsmål om dine følelser ifølge et tysk studie publiceret i fagbladet PNAS. Hvis du og dine følelser er oprigtige og samtidige enkle, er du en attraktiv partner, forklarer en af forskerne bag undersøgelsen.

- At være i stand til at forstå en anden persons intentioner og følelser er afgørende for en vellykket social interaktion, siger professor i sociale og følelsesmæssige hjerneforskning, Silke Anders, fra University of Lübeck, der bl.a. har lavet eksperimenter med begge køn for at finde frem til resultaterne. 

Vi mennesker bliver nemlig tiltrukket af de personer, hvis følelser vi nemt kan forstå, fremgår det af studiet, som også peger på, at vi ubevidst leder efter en partner, der deler de samme tanker og grundværdier, og når det sker, begynder vi at føle os tiltrukket af den anden part. 

Det er altså altafgørende at have et fælles følelsessprog med en person, hvis man skal vinde hans/hendes hjerte. 

Faktisk går forskerne så langt som at fastslå, at denne følelsesmæssige tiltrækning går forud for udseende.