Han laver salt-'tricket' kun få danskere kender: Du vil ikke tro dine egne øjne, når du ser magien ske

20/09/2023 19:15

Emil Martesen

Livsstil
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Når du ser hvad der sker, så vil du gøre det samme.

Mest læste i dag

Salt er noget, der findes i alle danske køkkener. 

Det er dog de færreste, der ved, at det faktisk kan være guld værd uden for sine vante omgivelser.

I Japan har man i længere tid brugt salt som et rengøringsmiddel, der også kan gøre en stor forskel på badeværelset. 

Det skriver Demic Blog.

Salt i toilettet

Grov salt har en bemærkelsesværdig egenskab til at absorbere og neutralisere lugte, hvilket gør det til en uundværlig ingrediens i opskriften på toiletrengøring. 

For at prøve det af skal du blot fylde toilettet med groft salt og lad det stå natten over. Saltet arbejder på magisk vis med at fjerne uønskede dufte. Om morgenen hældes en kande kogende vand ned i toilettet for at færdiggøre processen, og duften forsvinder som dug for solen.

En erstatning for afløbsrens

Grov salt er også en pålidelig allieret i kampen mod tilstoppede afløb. Drys en betydelig mængde salt i afløbet og lad det ligge natten over. 

Dette kan hjælpe med at opløse og fjerne toiletaffaldet effektivt. Vær dog forsigtig med at hælde for meget varmt vand, da du risikerer at blive skoldet. Nænsomt skyl afløbet, og du vil opdage, hvor let affaldet nu forsvinder.

Alternativ pletfjerner

At fjerne stædige pletter på badeværelset kan være en udfordring, men i stedet for at bruge kemiske rengøringsmidler, kan du lave din egen pasta med salt. 

Bland en halv kop salt med en teskefuld bagepulver og vand for at skabe en effektiv pletfjerner. Påfør pastaen på de påvirkede områder og lad den sidde natten over. 

Om morgenen kræver det blot en let skrubning og en grundig skylning for at få pletterne til at forsvinde med et snuptag.