Her er den rigtige grund til, at du skal sætte din telefon på flytilstand under flyvninger

14/09/2023 16:03

Nicolai Steinicke

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Næsten ingen er klar over det.

Mest læste i dag

Når du har fundet din plads i flyet, er der mange ting, du kan tage dig af, indtil du lander igen.

Du kan for eksempel sætte dig ned for at læse en bog eller se en film, men uanset hvad du beslutter dig for at slå tiden ihjel med, så er det ikke muligt at bruge internettet.

Kort før flyet letter, beder flybesætningen passagererne om at slå flytilstand til, men der er mange, der ikke ved, hvorfor det er vigtigt.

Det skriver Daily Mail.

Rosie Panter, som er rejseekspert fra Storbritanniens mest berømte rejseprissammenligningsside kaldet 'Dealchecker', har nu bekræftet og afkræftet flere myter omkring netop dette.

Kendt myte passer ikke

Mange mennesker tror, ​​at deaktivering af flytilstand på din telefon kan få flyet til at styrte ned, men Rosie siger, at dette er en myte:

"I modsætning til hvad mange tror, ​​påvirker deaktivering af flytilstand ikke flyvningen meget. Når du er i en højde på omkring 10-12 kilometer, vil din telefon forsøge at 'pinge' flere mobiltårne, hvilket kan forårsage interferens (forstyrre , red.) med signaler sendt fra flyet,« siger hun og fortsætter:

"For piloten kan dette lyde som feedback fra en højttaler og mikrofon, hvilket ikke er farligt i sig selv, bare irriterende."

For dem, der er desperate efter at bruge internettet eller ringe til et familiemedlem, sælger nogle flyselskaber nu Wi-Fi ombord på flyvningen.

Du bør dog altid holde mobildata slukket, mens du bruger internettet på flyet.