Hvordan kan jeg redde mit ægteskab? Her er syv gode råd

Foto: Shutterstock

Der er så mange ting, der kan gå galt mellem dig og din livspartner, men det er ikke altid helt så kompliceret at redde et ægteskab.

Det føles bestemt svært og endda frustrerende at leve i et vanskeligt forhold, men du kan helt sikkert redde dit ægteskab, hvis du stadig tror på det. Ja, det er bedre at forlade visse forhold, specielt hvis disse forhold bliver voldelige, men der findes metoder, der kan løse små konflikter og fjerne forvirring, så man kan have et godt ægteskab.

Lad os finde ud af, hvordan man redder et ægteskab med små handlinger.

Sådan redder du et ægteskab

Det er aldrig let at håndtere en situation, når én, du engang elskede overalt, behandler dig som om, du ikke længere betyder noget. Men hvis du virkelig ønsker at redde dit ægteskab, så er du nødt til at tænke klart og gøre dig parat til at handle. Med nogle få enkle handlinger kan du helt bestemt redde dit ægteskab. Her er nogle få foreslag.

Husk, hvad der fik dig til at forelske dig

Hvis du vil redde dit ægteskab, så gælder det om at vende tilbage til det grundlæggende først. Husk hvordan det føltes, da I forelskede jer. Tænk på alle de ting, der gjorde dig forelsket i din partner i begyndelsen. Skriv disse ting ned og læs dem mange gange for at have motivationen til at gøre, hvad du kan, for at redde ægteskabet.

Læs også

Eksperter: Derfor skal du blive i dit ulykkelige ægteskab

Kommunikation er svaret

Du er nødt til at forstå vigtigheden af at kommunikere med hinanden for at redde dit ægteskab. Selvom I to har været i totterne på hinanden, så er det vigtigt, at du tager initiativet og snakker med din mand. Sørg for også at lade ham tale, da er lige så vigtigt at lytte. At tale med hinanden vil give jer tid til at finde hinanden igen.

Vær ikke bleg for at indgå nogle kompromis'er 

Vær bevidst om, at du ikke kan få alt i et forhold, så der vil være tidspunkter, hvor små kompromis'er giver valuta for pengene. Hvor meget I hver især er villige til at gå på kompromis vil afgøre, hvor langt jeres forhold vil strække sig.

Når I begge beslutter at bøje lidt af for at imødekomme jeres partners behov, så vil I efterhånden kunne finde en middelvej, hvor I begge vil være i en win-win-situation. Derfor er det vigtigt at kommunikere og være parat til at gå på kompromis, når det er muligt, for at bevare jeres forhold.

Arranger en dateaften

Hvis I regelmæssigt holder en dateaften, hvor kun I to har en chance for at kommunikere med hinanden, så vil jeres ægteskab aldrig få alvorlige problemer. Selv når du tror, at tingene ikke går i den rigtige retning, så kan en dateaften redde det for dig.

Forsøg ikke at gøre det til noget alt for ekstraordinært, for det hele handler blot om at afsætte lidt tid til at tale med hinanden. Sammen med de ugentlige eller månedlige dateaftner, sørg for at have en mindst 15 minutters personlig samtale dagligt for at holde jeres ægteskab på rette spor.

Læs også

Dette er det perfekte antal sexpartnere for mænd og kvinder inden ægteskab

Del dine adgangskoder

Utroskab kan ødelægge dine forhold og det trives ofte med hemmeligholdelse. Du vil være mindre tilbøjelig til at møde et problem i dit forhold, hvis du er åben omkring  dine venskaber, såvel som online-interaktioner.

Du bør være villig til at dele dine adgangskoder med din mand, og han bør behandle dig på samme måde. Dette fortæller din partner, at du virkelig ikke har nogen grund til at skjule noget for ham.

Find ud af hvad I har til fælles

Ideen er at finde nogle fælles mål eller interesser, så I kan tilbringe mere tid sammen. Måske kan I få hjælp fra en parterapeut til at gå videre på den rigtige måde. Nogle gange kan det være svært at finde, hvad I to stadig har til fælles, men at spørge en rådgiver om vejledning kan hjælpe med at gøre tingene lettere.

Det er også en god idé at tale med din partner om ting, I skal opleve i den nære fremtid. For eksempel, hvis I to planlægger at få børn, er det vigtigt at diskutere, hvem der skal tage sig af børnene og hvem der vil fortsætte med at arbejde. At tale om sådanne ting på forhånd kan forebygge alvorlige problemer senere i jeres liv.

Læs også

Kvinder afslører: Derfor havde vi sex med en gift mand

Få din mand til at føle at du har brug for ham

Nogle gange ender det med, at du oplever problemer i dit ægteskab, fordi du ikke gør noget for at få din partner til at føle, at du har brug for ham. Derfor er det en god idé at tilbyde en hjælpende hånd nu og da og ikke være afvisende, hvis han vil hjælpe dig med noget.

Selv om du godt ved, hvordan du skifter et dæk, så gør det nogle gange jeres forhold stærkere, hvis du lader din mand tro, at det kun er ham, der kan gøre det. Du er bare nødt til at være okay med det, fordi det får ham til at føle, at der er brug for ham og at han har en vigtig plads i dit liv

 

Dagens Gossip