Kan man få så meget for sine Disney-VHS? - Se om din Disney-film er guld værd

Foto: Ebay

Selvom VHS-filmen ikke længere er in, så kan man stadig tjene mange penge på dem. Har man de rette Disney-film, så kan de sælges for op mod 100.000 kroner.

Det er efterhånden mange år siden, at VHS-maskinen var det foretrukne valg hos danskerne, når de skulle se en god film. DVD’en tog hurtigt over, mens folk i dag primært vælger at streame deres film.

Det betyder dog ikke, at VHS-båndene fra de gode gamle dage, ikke længere har nogen værdi, tværtimod kan de faktisk være mere værd end nogensinde.

Det britiske medie The Daily Mail har taget et kig på, hvad Disney-VHS film går for på salgshjemmesiden Ebay, og det er bestemt ikke småpenge, som man kan få for de gamle klassikere.

Læs også

Heroisk hund redder ejer fra hajangreb

Mediet skriver, at 1999 Speciel Edition udgaven af Mulan blev solgt for intet mindre end 21.111 canadiske dollars, hvilket svarer til, at 96.145 kroner. Det må siges at være en hel del mere end købsprisen på Mulan, da formentlig kostede omkring de 150-200 kroner tilbage i 1999.

Foto: Ebay

Folk betaler dyrt for nostalgien

Det kan virke lidt bizart, at folk er klar til at kaste så mange penge efter VHS-film, som ikke har andet end sentimental værdi. Den værdi er dog ofte helt uvurderlig, og det er netop på grund af nostalgien, at folk er villige til at betale svimlende mange penge for et VHS-bånd.

“Takket været en nostalgisk 90’er generation og en trend for retro-indretning i hjemmet, så er VHS-båndene tilbage og i høj efterspørgsel,” lyder det fra Sophie Onikul der holder øje med trends for Ebay ifølge The Daily Mail

Det er ikke kun Mulan-filmen, der er blevet solgt for et svimlende højt beløb hos Ebay. En samling af syv Disney-klassikere i den såkaldte Black Diamond-edition, er blevet solgt for samlet 82.000 kroner, mens et enkelt eksemplar af Aladdin Black Diamond-edition er blevet solgt for 77.500 kroner.

Den Lille Havfrue 1990 blev solgt for 68.000 kroner, mens Skønheden og Udyret Black Diamond-edition fra 1992 blev solgt for 45.500 kroner.

Alle de ovenstående VHS-film er blevet solgt på Ebay i løbet af de seneste år, så noget tyder på, at der kan tjenes guld på de gamle VHS-film, hvis man er i besiddelse af nogle af originalerne.

Foto: Ebay

Sådan kan du tjekke, om din VHS-film er noget værd

Der er ingen tvivl om, at det er VHS-film med originalsproget, der er mest værdifulde, men mon ikke også, at der findes et par danskere, der ville elske at få fingrene i nogle nostalgiske VHS-film.

Det man især skal kigge efter, når man skal have vurderet om sine VHS-film er noget værd, er to simple ting.

  1. Er der et stort diamant-logo, hvor der står ordene The Classics påskrevet?

  2. Står der A Walt Disney Classic over navnet på filmen?

Hvis et af de ovenstående to er tilfældet, så ligger du måske inde med en yderst værdifuld VHS-film. Black Diamond-filmene blev udgivet i perioden 1984 til 1994.

Læs også

Gamle cd'er er blevet en formue værd: Så meget kan du score lige nu

 

 

Dagens Gossip