Kan snart være slut med tømmermænd: Forskere hævder at have fundet den ultimative kur

Skrevet af Nicolai Busekist

2 uger siden

|

29/05/2024
Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En gruppe forskere hævder at have fundet den ultimative kur mod tømmermænd, hvorfor det måske snart vil være slut med at have det dårligt dagen efter.

Dagens topnyheder

I Danmark er vi ikke ligefrem kendt for at undgå alkohol. Faktisk er der mange danskere, der drikker mindst én gang om ugen.

Selvom mange nyder det, kan konsekvenserne næste dag være brutale. Men nu mener forskere at have fundet en løsning - en gel, der kan fjerne tømmermænd for altid.

Forskere ved ETH Zürich i Schweiz har med succes udviklet en særlig form for proteingel, der skulle være i stand til at nedbryde alkohol i mave-tarmkanalen. Det skriver Express.

I en undersøgelse, der er blevet offentliggjort i tidsskriftet Nature Nanotechnology, blev det afsløret, at den blev testet på mus, hvor den hurtigt, effektivt og direkte omdannede alkohol til uskadeligt eddikesyre, før det nåede blodbanen.

Det er i blodet, at alkoholen normalt udvikler sine berusende og skadelige virkninger.

"Gelen flytter nedbrydningen af alkohol fra leveren til fordøjelseskanalen. I modsætning til når alkohol metaboliseres i leveren, produceres der ikke skadeligt acetaldehyd som et mellemprodukt," sagde professor Raffaele Mezzenga ifølge Science Daily.

Acetaldehyd er giftigt og ansvarligt for mange helbredsproblemer forårsaget af overdreven alkoholforbrug. Holdet siger, at gelen i fremtiden kan tages oralt før eller under alkoholindtagelse for at forhindre stigning i mængden af alkohol i blodet og skade fra acetaldehyd.

Dette gør den anderledes end andre eksisterende produkter, der kun hævder at bekæmpe symptomerne på overdreven drikning. Det skyldes, at gelen også tackler årsagen.

Den er dog kun effektiv, så længe der stadig er alkohol i mave-tarmkanalen. Dette betyder, at den kan gøre meget lidt for at hjælpe med alkoholforgiftning, når alkoholen først er kommet ind i blodbanen. Overordnet set er det stadig bedst ikke at drikke alkohol, sagde forskerne.

"Det er sundere slet ikke at drikke alkohol," tilføjede professor Mezzenga.

"Men gelen kan være af særlig interesse for folk, der ikke vil opgive alkohol helt, men ikke ønsker at belaste deres krop og ikke aktivt søger alkoholens virkninger."

Her er det også vigtigt at nævne, at du ikke opnår den virkning, der er forbundet med alkohol med denne gel. Hvis du fester for at blive fuld, er denne gel derfor ikke en løsning for dig. Den vil nemlig forhindre, at du overhovedet kommer til at nå dette stadie.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen dør omkring tre millioner mennesker hvert år af overdreven alkoholforbrug. Netop derfor er det også en klar anbefaling, at man så vidt muligt forsøger at holde sig fra at drikke alkohol.