Kun få danskere kender den overraskende sandhed om deres opvaskemaskine: Dette skal du gøre

Skrevet af Emil Martesen

25/09/2023
Foto:
Foto:
Der er god grund til at spidse øre.

Mest læste i dag

Mens vi ofte ser opvaskemaskinen som en bekvemmelighed, der sparer os tid og kræfter, er det måske tid til at se nærmere på denne husholdningshjælper. "Klistret snask i lågen og klumper af madrester i filtrene," advarer Ekstra Bladet i en nylig artikel, der afslører, at din opvaskemaskine kan være intet mindre end en 'lugtende bakteriebombe'.

De lægger heller ikke skjul på, at jo mere den bruges, jo oftere skal den gøres ren, og understreger i samme ombæring vigtigheden af regelmæssig vedligeholdelse.

Men hvis du er blandt dem, der allerede har gjort en indsats for at holde din maskine ren, og den stadig lugter, så kan det skyldes, at vandlåsen eller rørføringen ikke er korrekt installeret, lyder rådet, der anbefaler at kontakte en autoriseret VVS-installatør.

Men det er ikke kun lugten, der er et problem.

Forkert dosering af opvaskemiddel, salt og afspændingsmiddel kan også føre til bakterievækst og matte belægninger på dit service. Hvis du underdoserer med opvaskemiddel, får du ikke fjernet alt snavs, og der kan ske en bakterievækst i opvaskemaskinen.

Så ud over regelmæssig rengøring og korrekt installation, er det vigtigt at følge brugsanvisningen nøje, især når det kommer til dosering af rengøringsmidler.

Og glem ikke de små detaljer, som at 'rengøre gummilister' og 'tømme grovsien for mad- og fedtrester mindst en gang om ugen'.