Kvinde deler trick: Sådan tester du dit kæledyrs intelligens

Foto: Shutterstock.com

En bruger af det sociale medie Tiktok påstår, at have fundet en simpel måde, hvorpå kæledyrsejere kan afgøre, hvor intelligente deres små venner egentlig er.

Kæledyr kommer i mange størrelser og former, men de fleste kæledyrsejere, har sikkert på et tidspunkt kigget på dyret de deler hjem med og tænkt over, hvor klogt det kære dyr egentlig var. Det er der, angiveligt, nu en nem måde at undersøge. 

Ved hjælp af en yderst simpel, og let udførlig test, kan kæledyrsejere ifølge Tiktok-brugeren Lauren, afgøre hvor langt der er fra tanke til handling hos dyrene.

Der er dog muligvis et par fejl i Laurens teori. For det første, er det en totalt hjemmelavet prøve, uden nogen form for videnskabelig evidens, og for det andet, fungerer den hjemmebryggede test kun på dyr med fire ben. Så hvis dit kæledyr er en guldfisk, må du desværre finde en anden måde at teste intelligensen på - det skriver Unilad.

Så, testen er altså, for det flestes vedkommende hvert fald, eksklusivt for hunde og katte. 

Uanset om det er en kat eller hund, kan vores elskelige, lodne bedste venner være både hyggelige at putte med, og til tider give et godt grin, som resultat af forvirrende blikke eller opførsel. 

Man må bestemt ikke undervurdere dyr, og mange er sikkert også til tider blevet overrasket over, hvor meget kæledyret egentlig forstod, men nu kan intelligensen testet.

Delt af Lauren (@ lololov.ly) på TikTok, er denne test yderst simpelt: løft dit kæledyr omkring deres torso og forben, flyt det mod en væg, og hvis det stopper sig selv med sine poter, er det en intelligent dyr. Hvis det bare tillader sig at blive mast op mod væggen, er det ikke det skarpeste kæledyr i skuffen. Ikke at det har nogen betydning for, hvor meget vi elsker dem. 

Selvom testen, som tidligere nævnt, mildest talt er uvidenskabelig, har videoen tilsyneladende gjort et stort indtryk på de mange brugere af Tiktok, og er allerede blevet set næsten 19 millioner gange. 

Lauren selv, har tre katte, og ud fra hendes test at dømme, er to af dem kloge, og den sidste er ikke. Det lykkedes nemlig kattene Pip og Ember at sætte deres poter op til væggen, mens Penelope uden videre accepterede, at få skubbet ansigtet skubbet mod den.

Foto: lololovy.ly/TikTok

Naturligvis har Penelope modtaget mest kærlighed, og nogle brugere beskriver hende som deres 'spirit animal' og får ellers et godt grin, af katten, der ganske uengageret bliver skubbet, blidt, mod væggen.

'Lad Penelope være, hun prøver,' skrev en bruger. “Penelope ønskede at blive ét med huset, og hun bør ikke dømmes for at gøre det,” kommenterede en anden.

Igen må det bare siges, at testen langt fra har rod i videnskaben, og at konstateringen af, at Penelope er en uintelligent kat, sammenlignet med sine bofæller, er truffet på et noget tyndt grundlag. 

Men ikke desto mindre, vil man teste Laurens teori, og er i besiddelse af et kæledyr, kan man jo prøve selv derhjemme.

Læs også

Konen var ham utro, så var han sammen med svigermor

 

 

Dagens Gossip