Læge advarer mod populær halloween-udklædning

Foto: Shutterstock.com

Skal du klædes ud i forbindelse med halloween eller måske på et andet tidspunkt, så skal du være særligt opærksom på den udklædning du vælger. Noget kan nemlig være farligere end andet.

Hvis du pludselig støder på en vampyr, en zombie eller et andet væsen på din vej i dag, så skal du ikke være bange. I dag er det nemlig den 31. oktober, og det betyder, at det er Halloween.

Selvom det oprindeligt er en tradition der særligt hyldes i USA, så begynder det også at trende i Danmark. Der bliver afholdt særlige optog, horror-houses og meget mere, og mange benytter anledningen til at klæde sig ud.

Læs også

Mor kalder billederne for uskyldige, men folk er ikke enige: 'Det ligner incest’

Hvis du har i sinde at klæde dig ud til Halloween i dag, eller måske i den nærmeste fremtid til en udklædningsfest, så skal du være ekstra opmærksom.

Det er nemlig blevet meget populært, at folk køber nogle helt særlige udklædnings-kontaktlinser, som man putter i øjnene. Det kan gøre, at ens øjne får en helt særlig farve, eller et skræmmende motiv.

Har du tidligere haft sådanne kontaktlinser i øjnene eller går du med tanker om at gøre det, så skal du helst glemme det igen.

Det kan være kontaktlinser som disse. Foto: Shutterstock.com

En læge har nemlig været ude at advare de mange mennesker, der hvert år benytter sig af de kulørfyldte kontaktlinser, da de kan skade dine øjne. 

“Mens kosmetiske kontaktlinser kan virke som den perfekte tilføjelse til et kostume, så kan de forårsage øjenskader, hvis de ikke håndteres korrekt,” fortæller Dr. Nigel Best til mediet LadBible.

Han fortæller også, at det i værste fald kan føre til, at man bliver fuldstændig blind, hvis det ikke bliver gjort rigtigt.

“Hvis man ikke ved, hvordan man skal bærer eller pleje dem, så kan det resultere i adskillige øjenproblemer. Røde øjne, infektioner og ridser, men også alvorlige komplikationer, der kan føre til tab af synet,” fortæller lægen til det britiske medie.

Hvis du alligevel vælger at iføre dig et par specielle kontaktlinser til at supplere dit kostume, så bør du omgående søge lægehjælp, hvis du pludselig føler ubehag eller irritationer i dine øjne.

LadBible har tidligere skrevet om Julie Turcotte, hvis 11-årige datter Emilie var tæt på at miste sit syn, efter at hun iførte sig farverige linser til Halloween

Læs også

Gåsehud fra top til tå: Duet af far og 4-årig datter er dagens sødeste video

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip