Lægen deler 'ulækker advarsel' om din madras - dit helbred kan være i fare

Nicolai Busekist

2 uger siden

|

05/07/2024
Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En britisk læge har delt en 'ulækker advarsel' om din madras, der vidner om, at dit helbred faktisk kan være i fare.

Dagens topnyheder

At vaske dit sengetøj er blot en af mange vigtige huslige pligter, der skal udføres regelmæssigt. Eksperter siger, at de skal vaskes hver uge eller hver anden uge af sundhedsmæssige årsager.

Men har du nogensinde prøvet at støvsuge din madras? Ifølge en britisk læge kan dette være afgørende for at undgå vejrtrækningsproblemer, allergiske reaktioner og astmaanfald.

Doktor Karan Raj, der både er læge i Storbritannien og kendt på de sociale medier, hvor han deler en masse information om sygdomme, helbred osv., forklarede på TikTok hvorfor. Det skriver det britiske medie Express.

"Det, du ser, er ikke bare støv. Desværre er det en ulækker cocktail af døde hudceller, støvmider og deres ekskrementer. Hver nat deler du seng med et par millioner støvmider," forklarede Dr. Raj som svar på en video, hvor skaberen støvsugede sin madras.

Han advarede om nogle af de sundhedsmæssige komplikationer, der kan opstå. På den måde slog han også fast, at det er meget vigtigt, at du sørger for at rengøre din madras. Hvis du ikke gør det, kan det ellers blive rigtig ulækkert at sove på den.

"De elsker at skide i din seng, og desværre indeholder ekskrementer fra støvmider et protein, der er en stor udløser for astma og andre allergier," sagde han.

"Disse mikroskopiske fjender tiltrækkes af beskidte miljøer samt de 1,5 gram døde hudceller, du dagligt taber, som fodrer dem."

For at reducere den allergiske belastning anbefalede han at støvsuge din madras regelmæssigt. Du kan støvsuge en 'betydelig mængde' af miderne, deres ekskrementer, døde hudceller, dyrehår og pollen væk, sagde Dr. Raj.

"Dette reducerer risikoen for, at disse allergener forårsager kløende øjne, løbende næse eller nysen og mindsker chancen for, at de forværrer eksisterende allergier, astma, udslæt og andre former for vejrtrækningsproblemer," sagde han.

"Ultimativt betyder den forbedrede hygiejne i din madras, at du sandsynligvis får en bedre nattesøvn og forlænger madrassens levetid. Det er også værd at investere i en madrasbeskytter, som du kan smide med i vaskemaskinen, hver gang du vasker dine lagner."

Hans råd understøttes af Ideal Home, der har udtalt, at du bør støvsuge din madras hver tredje måned for at fjerne støv og snavs. Dog er dette mindre nødvendigt, hvis du bruger en topmadras.

Symptomer på støvmideallergi kan omfatte:

  • Nysen

  • Løbende næse

  • Kløende, røde eller våde øjne

  • Næseoverbelastning

  • Kløende næse, mund eller hals

  • Efterdryp

  • Hoste

  • Tryk og smerter i ansigtet

  • Hævet, blåfarvet hud under øjnene