Læger deler overraskende afsløring: Du har brugt toiletpapir forkert hele dit liv

Skrevet af Emil Martesen

26 uger siden

|

29/11/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et hav af mennesker har brugt toiletpapiret forkert hele deres liv.

Dagens topnyheder

Alle mennesker skal på toilet med jævne mellemrum. Og en del af den proces indebærer personlig hygiejne og rengøring af intimområde. Mange antager, at de har styr på denne proces, men ifølge læger har du måske gjort det forkert hele dit liv.

Selvom vi i gennemsnit bruger omkring tre timer om ugen på toilettet, kunne vores tørre-teknik godt trænge til forbedring. Og de fejl, vi begår, kan faktisk sætte vores helbred på spil, skriver Mirror.

En af de mest almindelige fejl, folk begår med toiletpapir, er at tørre bagfra og fremad. Dette kan nemlig øge risikoen for bakterier og infektioner.

Ifølge gynækologen Alyssa Dweck kan dette lede til urinvejsinfektioner, da der er langt flere bakterier i området omkring analåbningen.

Derfor anbefales det, at du altid tørrer forfra og bagud.

Men det handler ikke kun om retningen, du tørrer i - det handler også om mængden af toiletpapir. Ifølge Martin Richards, direktør hos SMARTi Environmental, bør du i gennemsnit bruge cirka 10 stykker toiletpapir pr. besøg på toilettet.

"Det kan naturligvis variere meget alt efter, om det er 'nummer ét' eller 'nummer to', men forsøg ikke at bruge for meget toiletpapir, da det kan være spild," fortæller han.

Uanset mængden er det vigtigt at tørre, indtil det anale område er rent, da selv en lille mængde afføring tilbage kan forårsage kløe og ubehag.

Men det stopper ikke der. Der er også anbefalinger omkring brugen af parfumeret toiletpapir. Selvom det dufter behageligt, advarer eksperter mod at bruge det på vores mest intime områder.

Diætisten Catherine Rall, der arbejder for Happy V, udtaler således: "For at få toiletpapir til at dufte, anvendes kemikalier, og disse kemikalier er ikke gode for din krop."

En anden vigtig faktor er teknikken. Hvis du er vant til at krølle dit toiletpapir i stedet for at folde det, bør du måske genoverveje det.

Randall Higgins, en farmaceut og hudplejespecialist hos Good Glow, påpeger, at foldning ikke kun reducerer mængden af ​​toiletpapir, du bruger, men også giver en glat overflade, der "forbedrer hygiejnen".

Endelig har vi alle lært siden barndommen, at vi skal vaske hænder efter at have været på toilettet. Men ifølge The National Institute of Health bør du også gøre det før, du tørrer dig selv. Dette er for at undgå infektioner.