Laver du også denne fejl? Derfor skal du aldrig vaske dit tøj ved 40 grader

Skrevet af Emil Martesen

9 uger siden

|

08/04/2024
Livsstil
Foto: Shutterstock
Laver du også denne fejl?

Dagens topnyheder

Et hav af forskellige husholdningstricks har gennem tiden set dagens lys.

Og denne historie er ingen undtagelse.

Der er nemlig en række husholdningsapparater, der er meget almindelige at have i de fleste boliger. Fælles for disse er, at de er udviklet til at lade os udføre huslige opgaver nemt og korrekt. Det er også tilfældet for vaskemaskinen.

Når man skal vaske tøj, er der flere ting, der er værd at huske på. Blandt andet er det vigtigt at huske, at det ikke giver mening at vaske, hvis du ikke kan fylde den helt. Hvis du kun fylder få stykker tøj i tromlen, så kan det på den lange bane få elregningen til at stige.

Hertil er der også en række forholdsregler, der er vigtigt at have med i baghovedet, hvis man ikke vil risikere at ødelægge sit tøj. Som de fleste burde vide, så er det ikke alle typer tøj, der kan tåle at blive vasket ved samme temperatur.

For eksempel bør en temperatur på 40 grader kun vælges til tøj, der er lavet af modstandsdygtige materialer. Hvis dit tøj ikke er det, så er det vigtigt at vælge en anden indstilling. Gør du ikke det, så er der en stor risiko for, at du kan ende med at ødelægge det.

Som udgangspunkt bør man huske på ikke at vaske tøj på mere end 30 grader, når man ønsker at vaske trøjer, nederdele eller andet af bomuld eller syntetiske materialer.

I disse tilfælde ville du godt kunne vaske ved en temperatur på 40 grader, men det er ikke en god idé. Det kan vise sig at være nødvendigt, hvis tøjet er meget beskidt, men du løber en risiko. Derfor er du nødt til at overveje det meget nøje, inden du gør det.