Mange laver den samme fejl - Denne vare skal ikke i køleskabet

Skrevet af Henrik R

1 uge siden

|

01/06/2024
Livsstil
En af disse varer skal man ikke sætte i køleskabet. Foto: Shutterstock.
En af disse varer skal man ikke sætte i køleskabet. Foto: Shutterstock.
Hvis dit køleskab er fuldkommen fyldt med forskellige saucer og dressinger, så har du sikkert overvejet om det virkeligt er nødvendigt, at de alle opbevares koldt.

Dagens topnyheder

Hvis du har set Cardi B’s tweet “People who put their ketchup in the fridge are not to be trusted,” har du måske overvejet om du virkelig behøver kold ketchup.

Generelt er reglen at saucer og dressinger der indeholder mælkeprodukter, grøntsager eller frugt skal i køleskabet. Dem der indeholder eddike, sukker, salt og alkohol behøves ikke.

Today.com har talt med Lauren Feingold, som er ernæringsekspert, og hun siger: 

“De mest almindelige dyppelser som ketchup, sennep og hot sauce skal som regel bare opbevares i skabet, så du behøver ikke føle et behov for at putte dem i køleskabet.”

Disse ting skal på køl 

Nogle ingredienser vil altid kræve at være på køl, en af de mest logiske er mælkeprodukter såsom fløde- eller yoghurt-baserede dressinger, de skal altid i køleskabet. Mayonnaise er lavet af æg og skal også køleskabet. 

“Alt med grøntsager eller citrus skal i køleskabet,” siger Feingold 

Nøddeolier som mandel- eller sesamolie skal også i køleskabet for at de ikke bliver harske.

Flere ting holder sig både i og udenfor køleskabet 

Det er almindelig kendt, at et højt indhold af sukker giver åbne glas med syltetøj og gele muligheden for at blive opbevaret udenfor køleskabet, men det er også en fejl, hvis man vil have sit syltetøj til at holde længst muligt er det bedst at sætte det på køl. 

Generelt afhænger det af, hvor hurtig man får brugt sin dressing eller sauce. 

“Spørgsmålet du skal stille dig selv er: “hvor tit bruger jeg ketchup?” Hvis du elsker ketchup til morgenmadens æg og bacon og samtidig spiser burger med fritter hver dag, kan du sagtens lade ketchuppen stå på bordet. Folk der bruger deres ketchup mindre burde sætte den i køleskabet for at forlænge holdbarheden.”

Ketchup holder sig fint i en måned udenfor køleskabet, mens sennep kan holde sig to måneder. Worcestershire-sauce er en anden sauce som kan holde sig uden for køleskabet. men hvor det helt sikkert er en fordel at holde det på køl. 

Det lader til at eksperterne er lidt uenige om, hvorvidt pickles skal være udenfor eller i køleskabet, så her må du gå med din mavefornemmelse.  

Disse ting har bedst af at blive i skabet

De mest almindelig saucer som har det bedst udenfor køleskabet er Soyasauce, østerssauce, fiskesauce, honning og hotsauce. 

Feingold fortæller, at eddike og olivenolie skal opbevares et mørkt og køligt sted, men ikke nødvendigvis i køleskabet. kokosolie skal helst opbevares udenfor køleskabet da det bliver hårdt ved lave temperaturer. 

Peanutbutter holder sig også ganske fint på hylden, og behøver ikke at være kølet ned.